Sykkelmessen i Exporama på Hellerudsletta arrangeres for første gang fredag 2. mars til søndag 4. mars, og byr på langt mer enn bare stæsj og testing.

Møt menneskene som utgjør sykkel-Norge, syklistene, trenerne og ildsjelene, arrangørene og tilretteleggerne, sykkelbyutviklerne, politikerne og interesseorganisasjonene. Og selvfølgelig sykkelleverandørene, forhandlerne og utstyrsprodusentene.

LES OGSÅ: – Vi må skape en arena som engasjerer  

Utstillere, demoutstyr og aktiviteter
Det er selvsagt utstillere fra sykkelleverandører, utstyrsprodusenter, forhandlere og rittarrangører, så vel som organisasjoner og andre som vil legge til rette for sykling.

Messen har innendørs Bike Park for testing, og det kjøres flere aktiviteter hver dag. Hele helga igjennom kan barna få prøve seg på sykkelknappen, et ferdighetsprogram for skoleelever i regi av Tour of Norway for Kids og bygge framtidas by med Sykkelby workshop på lørdag og søndag.

Hele fredag og lørdag kan du kvalifisere deg til wheeling-konkurransen på søndag klokka 12, og trial-syklisten Eirik Ulltang har oppvisning både fredag og lørdag.

Drømmer du om å sykle et proffritt for amatører? Haute Route vil være tilstede på messen, og Tour des Fjords generalen Roy Hegreberg holder foredrag om Haute Route Masserati både lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Nå kommer Haute Route til Norge 

Her finner du all info om messen 

Saken fortsetter under

TRIAL: Eirik Ulltang kommer til Bike Expo. Foto: Tone Harboe 

Inspirasjon og faglig påfyll før sesongen
I løpet av helga kan du få med deg foredrag med et bredt spekter av temaer. På Bike Expo helga treffer du forfattere, syklister, byarkitekter og samfunnsutviklere som skal bygge framtidas sykkelbyer, politikere, aktivister, sykkelorganisasjoner og underholdere.

Fredag er Dag Otto Lauritzen første bolk på foredragsprogrammet under Bike Expo. Han går på scenen klokka 11 på med foredraget På Hjul med Dag Otto.

Deretter kommer innslagene på løpende bånd.

Gå ikke glipp av den største sykkelpolitiske debatten i Norge. Hva skal få flere på sykkel når miljø og transportmålene Innledere fra Naturvernforbundet, Syklistenes Landsforbund, Oslo Kommune og Innovasjon Norge går på scenen klokka 13, mens selve politikerdebatten med samferdselsminister Ketil Solvik.Olsen og mijøvernminister Ola Elvestuen samt representanter fra partiene starter debatten klokka 14 på fredag.

LES OGSÅ: Skal sette politikerne til veggs 

Saken fortsetter under

POLITIKERDEBATT: Ketil Solvik-Olsen kommer til Bike Expo. Foto: Norsk Elbilforening 

Landeveis redaktør Henrik Alpers forteller om sin sykkeltur på tvers av USA i fjor sommer med foredraget Mitt Amerika – en mann, fem kilo utstyr, 5000 kilometer og 30 dager, på fredag ettermiddag.

Lørdag er det Riders Lounge med Dag Erik Pedersen, boklansering der Henrik Alpers intervjuer Geir Stein Ulstein om monumentene, og Jonas Orset forteller om hvordan vinne Styrkeprøven

LES OGSÅ: Solo i 13 mil 

Skal du arrangere sykkelritt? Gå ikke glipp av arrangørseminaret til Norsk Sykkelrittforening klokka fra klokka 14 til 16 på lørdag. Her vil alt fra løypevaktkrav til praktisk gjennomføring og det økonomiske tas opp.

LES MER: Til kamp mot rittnedleggelser 

Saken fortsetter under

HARDHAUS: Jonas Orset, som vant Styrkeprøven 2017 kommer til Bike Expo. Foto: Ola Morken

Søndag kan du være med på samtale med verdensmester Monica Valen klokka 10:15 i Riders Lounge.

Morten Mørland holder foredraget ”Få ut ditt potensial” om trening og ernæring med klokka 11:30.

Haaken Christensen fra Innovasjon Norge forteller om hvordan terrengsykling kan bidra til bærekraftig verdiskaping for bedrifter, lokalt næringsliv og gjerne knyttet til landbruksbasert reiseliv kokka 12.

NOTS forteller om hvordan bygge gode stisykkeltraséer klokka 12:45, og Mikkel Soya Bølstad holder foredrag om villmarkssykling klokka 15:15.

Caroline Vamnes holder foredrag om Ladies Edition og hennes tiltak for å få jenter og damer på sykkel både lørdag og søndag.

Morten Østli og Ole Kristian Silseth forteller om hva som er sjela i Birkebeinerrittet, og også de holder foredrag både lørdag og søndag.

Se hele programmet dag for dag 

Saken fortsetter under

JENTEGENERAL: Caroline Vamnes har greid det andre sa var umulig: Å få kvinner til å sykle ritt. Foto: 

Her foregår det
Exporama ligger på Hellerudsletta ved E6 nord for Oslo.

Fredag 2. mars åpner dørene klokka 10 og stenger klokka 19, lørdag er det åpent fra 10 til 18 og søndag 10 til 17.

Billetter koster 125 kroner for voksne per dag på nett og 150 kroner i døra, ungdom fra 12 til 17 år betaler 75 kroner på nett og 100 kroner i døra, mens barn under 12 år går gratis. Alt om priser, åpningstider og logstikk på arrangørens nettsider 

TRYSIL BIKE ARENA: Trysil har blitt en ledende sykkeldestinasjon gjennom planlagt tilrettelegging. Foto: Destinasjon Trysil