Baskeren Omar Fraile Matarranz vant med seks sekunders margin til franske Julian Alaphilippe og belgieren Jasper Stuyven. Det var hans første etappeseier i Tour de France og Astanas første i årets ritt. 

Se resultater og trøyestilling nederst i saken.

Gutset og gikk tom
Stuyven gutset med tre og en halv mil til mål, stakk fra bruddet og hadde opp mot to minutters forsprang underveis, men sitter igjen med tredjeplass og utmerkelsen dagens mest offensive rytter på den brutale 188 kilometer lange etappen fra Saint-Paul-Trois-Châteaux til Mende. 

Med 10 kilometer til mål hadde Stuyven ett minutt og 40 sekunders forsprang på første utbrytergruppe. Inn i den siste bakken mot mål, en andre-kategori-stigning med flere stupbratte partier, hadde 26-åringen halvannet minutts forsprang og fire kilometer til mål. 

To kilometer før mål passerer Fraile, som går inn på oppløpet med 10 sekunder til Alaphilippe og Stuyven. Og slik blir rekkefølgen i mål. 

Etappen hadde ingen lange klatringer, men bød likevel på helt annet terreng enn i går. Dagens etappe var småkupert i hele sin lenge på 188 kilometer fra Saint-Paul-Trois-Châteaux til Mende. Uten store fjell var det en etappe som i utgangspunktet skulle passe godt for Edvald Boasson Hagen, så vel som gårsdagens andremann Alexander Kristoff. 

Boasson Hagen prøvde å komme med i det store bruddet som gikk tidlig på dagen, men greide det ikke og ble da liggende i hovedfeltet med Kristoff. 

– Jeg hadde en grei posisjon helt til sidevinden kom, men da det skjedde hadde jeg ikke beina til å klare bruddet. Da ble fokuset å prøve å bruke minst mulig krefter i stedet, sier Boasson Hagen etter målgang. 

Nøkkeletappe
For mannen i klatretrøya var de klatrepoengene som skulle deles ut på dagens etappe ekstra viktige. I går var det bare mulig på ta tre poeng, og Alaphilippe tok ett av dem. I dag tok han seks til, og leder nå med 20 poeng til Warren Barguil på andreplass. Det kommer godt med inn i Pyreneene, som tradisjonelt har vært tøffe for Alaphilippe.

Peter Sagan kom på fjerdeplass, og har sikret seg 39 nye poeng og økte ledelsen på Kristoff på andreplass til 267 poeng. 

Dagens etappe var en viktig etappe for sammenlagtkandidatene, der det kanskje ville bli klarere om det er Chris Froome eller Geraint Thomas som blir Skys mann, og om det skulle bli rokkeringer i toppen av  sammenlagtlista. Det ble det ikke, og ingen er heller klokere på prioriteringene in Sky.

Underveis var det en spurt og fire klassifiserte klatringer: først en fjerdekategori (Côte du Garnd Châtaignier), deretter en andrekategori (Col de la Croic de Berthel) og en tredjekategori (Col du Pont sans Eau) før den andrekategoribakken opp til mål (Côte de la Croix Neuve) i Mende. 

Sagan tok den innlagte spurten, samt poeng ved målgang. 

Boasson Hagen kom inn drøyt 23 minutter etter Fraile og ble nummer 107. Amund Grøndahl Jansen kom på 144. plass og Kristoff på 146. plass, henholdsvis 25:26 og 25:47 etter Fraile . 

LES OGSÅ: – Jeg må bare bøye meg i støvet 

I morgen venter 181.5 kilometer kupert terreng til Millau til Carcassonne. 

Topp fem 14. etappe
1. Omar Fraile Matarranz (Astana), 4:41:57
2. Julian Alaphilippe (Quick-Step), +6 
3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), +6
4. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), +12
5. Damiano Caruso (BMC), +17

Klatretrøye
1. Julian Alaphillippe (Qick-Step Floors), 90 poeng
2. Warren Barguil (Fortuneo), 70 poeng
3. Serge Pauwels (Dimension Data), 63 poeng 

Poengtrøye
1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 437 poeng
2. Alexander Kristoff (UAE), 170 poeng
3. Arnaud Demare (Groupama-FDJ), 133 poeng

Sammenlagt etter 14 etapper
1. Geraint Thomas (Sky), 58 timer 10:44
2. Chris Froome (Sky) +1:39
3. Tom Dumoulin (Sunweb), +1:50

Ungdomstrøye
1. Pierre Latour (AG2R La Mondiale), 58t 28:12
2. Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) +2:27
3. Egan Arley Bernal (Sky) +6:16