Deltakerne på Eventyret vet knapt hvor de skal eller hvor de skal bo i natt, og om morgendagen vet de ingenting ennå. 

– De fikk ruta for dagens tur 20 minutter før avreise, så de fleste vet nå at de skal sykle til solobservatoriet på Harestua i kveld. Der venter sykkelkokken Henrik Orre med mat og godt drikke. Og så legger de seg uvitende om hva som venter i morgen. De vet ikke når de våkner, når det er frokost og avreise, eller hvor vi skal i morgen, sier Henning Carlsen, som er en av lederne på Eventyret. 

Se reportasjen fra Eventyret 2018 

Saken fortsetter under

Mennesker, mat og opplevelser i sentrum
Carlsen tror det ukjente er en av faktorene som gjør at Eventyret fenger: Det er ikke noe du kan forberede deg til. 

– Det viktigste med dette konseptet er at vi vil tilby noe annet enn bare det å sykle fort med startnummer. Eventyret en lavterskelopplevelse der menneskene som er med, mat og drikke og felles opplevelser blir det sentrale, ikke hvor fort eller langt vi sykler. Eventyret er et arrangement der alle kan være med, uansett hva slags sykkel du har eller hvor fort du sykler, sier han. 

LES OGSÅ: Eventyret på Krokskogen 

Carlsen ser konseptet fyller et behov: I år er det over dobbelt så mange med som i fjor. 

– Vi er rundt 70 personer totalt i år. I fjor var dert 28, og mange av dem er tilbake i år. Det som også er litt artig, er at vi har fått med folk fra Girona og Barcelona i Spania, USA og Storbritannia i år, sier han, og understreker at partnerne er med som rullende deltakere på linje med andre. 

– Vi ønsker å være annerledes på den måten også. Derfor er det ikke noen sponsorlandsby med flagg og produkter noe sted. Partnerne vår må finne andre måter å selge seg inn på kundene her, sier Carlsen.

Interessert i sykkelturer? Her har vi samlet alt om sykkelturer