Premiereutgaven av lavterskel-rittet til Asker CK gikk i krossverdige forhold med rikelig gjørme, glatte svinger og tekniske utfordringer. 

– 60 ryttere på start i en NM-helg er bra, og det virker som vi traff med det er dette folk vi ha. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på arrangementet. Jeg tror løypen, arenaen og gratis, suppe, cola og kaffe ble satt pris på av deltagerne, og det kom faktisk en del naboer og beboere for å se på og heie, sier Truls Veslum, som er både initiativtaker, løypelegger og deltaker i krossrittet, som ble arrangert lørdag 17. november.

Ifølge dagens raskeste, Morten Vaeng, var det bare sludd som manglet for at Dikemark kross skulle vært fullkomment. 

LES OGSÅ: – Jeg vinner på teknikken  

Mer i vente
Asker CK håper å videreutvikle både Dikemark kross og ritt-tilbudet, og Veslum har klare tanker om hva som skal til. 

– Det var akkurat passe stort for et arrangement som er nytt på terminlisten. Men neste år går vi for en hel helg med to ritt, der dagens konsept blir supplert med en Norgescup-dag. Men vi må jobbe for en mer helhetlig satsning på kross helt fra forbundsnivå. Terminlisten må defineres og utvides. I tillegg bør det kanskje etableres en serie eller cup under Norgescup-nivå som kan favne både bredden og ungdommen så vel som eliten.

SE OGSÅ: Kross-Norgescupfinalen i bilder 

Slik gikk Dikemark Kross 2018. Alle foto: Pål Westgaard