DENNIS FORSVARTE GULLET

Suveren seier til australieren da vidunderbarnet Evenepoel viste seg frem.

Sist oppdatert 25. september 2019 kl 17.15
FORNØYD FYR: Rohan Dennis kunne juble for en ny verdensmestertittel, mens Primoz Roglic depper etter å ha blitt tatt igjen med tre minutter. Foto: Cor Vos.
FORNØYD FYR: Rohan Dennis kunne juble for en ny verdensmestertittel, mens Primoz Roglic depper etter å ha blitt tatt igjen med tre minutter. Foto: Cor Vos.

Rohan Dennis forsvarte fjorårets verdensmestertittel da han knuste konkurrentene på dagens VM-tempo i Yorkshire.

Australieren startet forrykende og så seg aldri tilbake. På hver passering økte han ledelse til rivalene, og 29-åringen var i realiteten aldri truet. I mål var avstanden ned til 19-åringen Remco Evenepoel 1:08 på andreplass, mens bronsen gikk til italienske Filippo Ganna. 

På forhånd hadde redaktør i Landevei, Henrik Alpers, tvitret at han skulle spise hatten sin om Remco Evenepoel tok gull, og det belgiske supertalentet kjørte en svært sterk tempo. Riktignok ble det ikke gull, som det ble i EM i august, men et sølv til en tenåring i et senior-VM hører likevel med til sjeldenhetene.

LES OGSÅ: Heine beste norske på tempoen

For Rohan Dennis ble dagens gull en god avslutning på et trøblet år, hvor han forsvant ut av Tour de France etter en konflikt med sitt eget lag. Grunnen skal etter sigende være at den eksentriske australieren er svært misfornøyd med utstyret i Bahrain-Merida. Dagens tempo gjennomførte gullvinneren på en nøytral sykkel, trolig fra BMC, og altså ikke en Merida-sykkel slik han egentlig skal bruke. 

I utgangspunktet har Dennis kontrakt med laget fra Bahrain også neste år, men det vil være svært overraskende om partene faktisk fortsetter samarbeidet. Dagens gull sikrer imidlertid australieren gode kort på hånden for eventuelle forhandlinger med nye lag. Seierherren var naturligvis svært lykkelig da han ble intervjuet etter at gullet var et faktum. 

- Jeg har lagt ned masse forberedelser og det har vært et tøft år med mye snakk, så det er spesielt å komme hit og ta en ny verdensmestertittel. Jeg har ikke lagt opp, jeg er her fortsatt og har mer å gi i denne sporten. 

I morgen fortsetter VM med fellesstart for menn junior, hvor Norge har fem ryttere på start. 

Resultater

Topp 10 VM-Tempo

1    Rohan Dennis (Australia)     1:05:05
2    Remco Evenepoel (Belgium)    0:01:08
3    Filippo Ganna (Italy)    0:01:55
4    Patrick Bevin (New Zealand)     0:01:57
5    Alex Dowsett (Great Britain)    0:02:01
6    Lawson Craddock (United States)    0:02:07
7    Tanel Kangert (Estonia)     0:02:07
8    Nelson Oliveira (Portugal)    0:02:09
9    Tony Martin (Germany)    0:02:27
10    Stefan Kung (Switzerland)    0:02:46

Ingen nordmenn stilte i rittet. 

Publisert 25. september 2019 kl 17.15
Sist oppdatert 25. september 2019 kl 17.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen