Van Avermaet i gult etter lagtempoen

Greg Van Avermaet var en viktig brikke da BMC kjørte inn til seier på dagens lagtempo.

Sist oppdatert 9. juli 2018 kl 17.32
NY MANN I GULT: Greg van Avermaet og BMC kjørte en eksemplarisk lagtempo, og har nå de to øverste plassene på podiet. Foto: Cor Vos.
NY MANN I GULT: Greg van Avermaet og BMC kjørte en eksemplarisk lagtempo, og har nå de to øverste plassene på podiet. Foto: Cor Vos.

Selv om lagtempo handler om å frakte laget så fort som mulig fra start til mål, den tredje etappen av årets Tour inneholdt like fullt mange agendaer.

NEDERST: Full oversikt oversikt over sammendrag og trøyer nederst.

For like mye som de gode lagtempolagene ville vise seg frem på formel1-disiplinen, desto viktigere var det at lagene med sammenlagtfavoritter som tapte tid på den første etappen, kunne kjøre seg opp i sammendraget.

Og dernest, eller kanskje likestilt for enkelte lag - få en av sine egne ryttere inn i den gule trøyen. Peter Sagan snek seg inn i gult i går, men om Bora-Hansgrohe skulle ha laget til å beholde trøya var det mange som var usikre på.

Duellen ble akkurat som ventet - den sto mellom Greg van Avermaet fra BMC og Philippe Gilbert fra Quickstep - begge del av to gode lagtempolag. BMC startet først på dagen, og det var tidlig klart at tiden deres var sterk. Til slutt var det van Avermaet som kjørte seg inn i gult, Quicksteps fjerde rytter var i mål 6.81 bak BMC. 

Peter Sagan slapp rutinert da det var 27 sekunder til mål. Fremtidige etappeseiere er viktigere enn å henge med til mål på en lagtempoetappe.

NÆRMERE: Chris Froome og Sky ble nummer to, og Froome er nå 55 sekunder etter i sammendraget. Foto: Cor Vos.
NÆRMERE: Chris Froome og Sky ble nummer to, og Froome er nå 55 sekunder etter i sammendraget. Foto: Cor Vos.

JEVNERE I SAMMENDRAGET

Team Sky lå som lag dårlig an etter de tre første etappene, og var således en av de første lagene til å starte dagens lagtempo. De kan omtales som lite annet enn giganter i lagtemposammenheng, med hele fem nasjonale tempomestere på laget.

Den oppgaven gjennomførte de nærmest prikkfritt, selv om både Luke Rowe, og kanskje noe overraskende, Wout Poels ble kjørt av omtrent halvveis ut i etappen.

Men laget greide like fullt oppgaven, å få Chris Froome lenger opp i sammendraget. Geraint Thomas ligger nå på tredjeplass sammenlagt. Av store navn som er innenfor minuttet er nevnte Froome og Thomas, Tom Dumoulin, Richie Porte og Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang, Ilnur Zakarin og Mikel Landa.

Dagens tapere: AG2R havnet hele 1.15 bak vinnerne, og hele forspranget til Romain Bardet er ikke bare spist opp, han ligger nå bak Chris Froome og Richie Porte. Også Nairo Quintana fikk det tøft, han ligger nå 2.08 bak i sammendraget.

Cofidis hadde lite å kjøre for på dagens etappe, men valgte allikevel å ta det så rolig at de var over minuttet bak nest siste lag, Wanty-Groupe Gobert.

Publisert 9. juli 2018 kl 17.32
Sist oppdatert 9. juli 2018 kl 17.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen