/ Sykler

UTTAK TIL PARIS-ROUBAIX

Seks juniorer er tatt ut på landslaget til Paris-Roubaix 9. april.

Sist oppdatert 30. mars 2017 kl 22.13
LANDSLAGSKLAR: Søren Wærenskjold hevdet seg i hele kross-sesongen og er en av seks juniorer som er tatt ut til Paris-Roubaix. Foto: Ola Morken
LANDSLAGSKLAR: Søren Wærenskjold hevdet seg i hele kross-sesongen og er en av seks juniorer som er tatt ut til Paris-Roubaix. Foto: Ola Morken

Følgende ryttere er tatt ut til Paris-Roubaix 9. april:
Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK, region Øst
Einar Liseth Pedersen, Åsane SK, region Vest
Olav Hjemsæter, Glåmdal SK, region Innland
Simen Nordahl Svendsen, Tønsberg CK, region TeVeBu
Mikal Dyngeland Vik, Fana IL, region Vest
Søren Wærenskjold, Ringerike SK, region TeVeBu

LES OGSÅ: Fornyet tillit til Flandern 

Paris-Roubiax junior kjøres samme dag og med identisk løype som proffene de siste 87 km. Som tidligere inngår rittet i Nations Cup for juniorer. Etter 111 km, hvorav 28,9 km er fordelt på 16 forskjellige brosteinspartier, skal juniorene kjempe om seieren på den berømte velodromen i Roubaix.

Landslagsleder Kai Lexberg forteller at det ikke var noen lett jobb å ta ut laget.

– Det er fortsatt mange som ikke har kjørt ritt ennå og derfor er uttak vanskelig så tidlig på sesongen. Det har lenge vært klart at Andreas Leknessund ikke kjører Roubaix. I samråd med Idar Andersen og hans trener har vi blitt enige om at også Idar står over Paris-Roubaix for å forberede seg optimalt til ritt som passer han bedre senere sesongen, sier Lexberg.

BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival  

Landslagsleder Kai Lexberg forklarer uttaket slik:
Jonas Iversby Hvideberg får fornyet tillit etter Gent-Wevelgem der han kjørte bra og satt i brudd nesten hele dagen. Sterk, offensiv med gode taktiske evner.

Einar Liseth Pedersen får også fornyet tillit etter Gent -Wevelgel. En stor og sterk rytter som vi mener bør passe godt i dette løpet, I tillegg er han førsteårs junior og kan ta med seg erfaring inn mot neste år.

Olav Hjemsæter er en kjøresterk og offensiv rytter som vi mener bør passe godt i dette løpet. Debuterer på landslaget, men har kjørt noe internasjonalt også i 2016 der han blant annet har en fjerdeplasspå en etappe i Int. Junioren Driedaagse van Axel. Han ble nest beste første års junior i det rittet.

Simen Nordahl Svendsen får sin debut på landslaget etter å ha startet sesongen bra i Belgia med en seier og en 3. plass i Kermis ritt. Simen var veldig bra som 16 åring og ble ungdomsmester da. Han hadde en litt tyngre sesong som førsteårs junior, men nå virker det til å ha løsnet og det blir spennende å se hva Simen kan få til i debuten.

Mikal Dyngeland Vik er debutant på landslaget. Mikal var også i fjor bra på våren med en 5 plass i Norgescup åpningen i 2016. Han har testet bra igjennom vinteren og blir spennende å følge.

Søren Wærenskjold vant Ungdomsmesterskapet tempo i 2016 og han har også kjørt bra både på Sykkelkross og Bane. Han er en sterk og teknisk god rytter som bør være som skapt for ritt som Paris-Roubaix. Også han er første års junior.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 30. mars 2017 kl 22.13
Sist oppdatert 30. mars 2017 kl 22.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen