TO PÅ RAD: Wout van Aert lot seg ikke stoppe av kneproblemer, og tok sitt andre VM-gull i sykkelkross. Foto: Kristoff Ramon.
TO PÅ RAD: Wout van Aert lot seg ikke stoppe av kneproblemer, og tok sitt andre VM-gull i sykkelkross. Foto: Kristoff Ramon.

UNGDOMMEN UTKLASSET RESTEN

Belgiernes yndling forsvarte VM-gullet.

Wout van Aert tok gullet i suveren stil da herrene gjorde opp om medaljene i årets VM i sykkelkross. Belgieren gjorde dermed som i Zolder i fjor, og står nå med to VM-gull i en alder av 22 år. Dagens seier kom imidlertid ikke uten kamp.

Mathieu van der Poel tok nemlig kommandoen fra starten av dagens ritt, og på den første runden så det ut til at vidunderbarnet skulle gjøre årets verdensmesterskap til en parademarsj. Belgiske Kevin Pauwels var nemlig den eneste som var i nærheten av nederlenderen.

Bakfra kom likevel en som skulle vise seg å gjøre livet surt for van der Poel, for etter en treig start fikk Wout van Aert virkelig opp dampen. Ved halvkjørt ritt hadde han tettet luken til den ett år yngre rivalen, og da van der Poel punkterte kort tid etterpå så van Aert seg aldri tilbake. 

Luken vokste jevnt og trutt, og til slutt måtte en resignert nederlender se at avstanden opp til seierherren ble hele 44 sekunder. Bak den unge duoen var det et hav av tid ned til Kevin Pauwels som tok bronsen. Belgieren endte over to minutter bak sin triumferende landsmann.

Rittet, som gikk av stabelen i Bieles i Luxembourg utviklet seg til en særdeles gjørmete affære, og en rekke ryttere ble offer for punkteringer og andre problemer med utstyret. Wout van Aert holdt seg imidlertid unna tekniske problemer, og etter svært sterk sykling forsvarte han altså fjorårets gull. 22-åringen har slitt med et vondt kne den siste tiden, og var svært rørt i seiersintervjuet. 

- Forrige uke var jeg en hel uke uten sykling, og følte ingen trodde på meg, så i dag ville jeg bar gi full gass i en time. Det var uflaks for Mathieu at han punkterte, men jeg kunne ikke vente på ham. Etter den første runden trodde jeg det skulle bli en kamp om sølvet, men så fant jeg rytmen min og ting gikk bedre. Jeg er veldig glad for mitt andre gull. 

Resultater

1 Wout Van Aert (Belgium) 1:02:08  
2 Mathieu van der Poel (Netherlands) 0:00:44  
3 Kevin Pauwels (Belgium) 0:02:08  
4 Lars van der Haar (Netherlands) 0:02:51  
5 Corne van Kessel (Netherlands) 0:03:08  
6 Laurens Sweek (Belgium) 0:03:28  
7 Michael Boros (Czech Republic) 0:03:46  
8 Gianni Vermeersch (Belgium) 0:04:01  
9 Simon Zahner (Swizerland) 0:04:08  
10 Sascha Weber (Germany) 0:04:28

Lik oss på Facebook

Siste saker

 • CHRIS FROOME SIKRET SEIEREN
  Maciej Bodnar vant tempoetappen i Marseille, mens Chris Froome kjørte strålende og tok sin fjerde sammenlagtsei..»

  (22.07.2017 17:45)

 • DER SATT DEN EDVALD
  Etter mye stang ut i årets Tour de France gikk endelig Edvald til topps på den 19. etappen!

  (21.07.2017 18:29)

 • BARGUILS TOUR
  Warren Barguil utnyttet et rolig øyeblikk i den siste bakken og stakk fra favorittene. Det sikret han etappeseieren.

  (20.07.2017 18:41)

Landeveisdiskusjon

@landevei på twitter