TO PÅ RAD: Wout van Aert lot seg ikke stoppe av kneproblemer, og tok sitt andre VM-gull i sykkelkross. Foto: Kristoff Ramon.
TO PÅ RAD: Wout van Aert lot seg ikke stoppe av kneproblemer, og tok sitt andre VM-gull i sykkelkross. Foto: Kristoff Ramon.

UNGDOMMEN UTKLASSET RESTEN

Belgiernes yndling forsvarte VM-gullet.

Wout van Aert tok gullet i suveren stil da herrene gjorde opp om medaljene i årets VM i sykkelkross. Belgieren gjorde dermed som i Zolder i fjor, og står nå med to VM-gull i en alder av 22 år. Dagens seier kom imidlertid ikke uten kamp.

Mathieu van der Poel tok nemlig kommandoen fra starten av dagens ritt, og på den første runden så det ut til at vidunderbarnet skulle gjøre årets verdensmesterskap til en parademarsj. Belgiske Kevin Pauwels var nemlig den eneste som var i nærheten av nederlenderen.

Bakfra kom likevel en som skulle vise seg å gjøre livet surt for van der Poel, for etter en treig start fikk Wout van Aert virkelig opp dampen. Ved halvkjørt ritt hadde han tettet luken til den ett år yngre rivalen, og da van der Poel punkterte kort tid etterpå så van Aert seg aldri tilbake. 

Luken vokste jevnt og trutt, og til slutt måtte en resignert nederlender se at avstanden opp til seierherren ble hele 44 sekunder. Bak den unge duoen var det et hav av tid ned til Kevin Pauwels som tok bronsen. Belgieren endte over to minutter bak sin triumferende landsmann.

Rittet, som gikk av stabelen i Bieles i Luxembourg utviklet seg til en særdeles gjørmete affære, og en rekke ryttere ble offer for punkteringer og andre problemer med utstyret. Wout van Aert holdt seg imidlertid unna tekniske problemer, og etter svært sterk sykling forsvarte han altså fjorårets gull. 22-åringen har slitt med et vondt kne den siste tiden, og var svært rørt i seiersintervjuet. 

- Forrige uke var jeg en hel uke uten sykling, og følte ingen trodde på meg, så i dag ville jeg bar gi full gass i en time. Det var uflaks for Mathieu at han punkterte, men jeg kunne ikke vente på ham. Etter den første runden trodde jeg det skulle bli en kamp om sølvet, men så fant jeg rytmen min og ting gikk bedre. Jeg er veldig glad for mitt andre gull. 

Resultater

1 Wout Van Aert (Belgium) 1:02:08  
2 Mathieu van der Poel (Netherlands) 0:00:44  
3 Kevin Pauwels (Belgium) 0:02:08  
4 Lars van der Haar (Netherlands) 0:02:51  
5 Corne van Kessel (Netherlands) 0:03:08  
6 Laurens Sweek (Belgium) 0:03:28  
7 Michael Boros (Czech Republic) 0:03:46  
8 Gianni Vermeersch (Belgium) 0:04:01  
9 Simon Zahner (Swizerland) 0:04:08  
10 Sascha Weber (Germany) 0:04:28

Lik oss på Facebook

Siste saker

 • DUKET FOR DOBBELT-DUELL
  Kjekkas møter Mivai på Hovden, mens Aurora skal jage Rye på Randsfjorden Rundt lørdag.

  (25.05.2017 09:33)

 • SLÅR DU ELITEN?
  Re SK inviterer til å måle krefter med proffene på en av Norges raskeste tempostrekninger.

  (22.05.2017 06:00)

 • UTKLASSING PÅ NORDMARKA RUNDT
  Kjekkas vant det 148 kilometer lange rittet med over seks minutters margin til Rye Expressen på andreplass.

  (21.05.2017 13:17)

Landeveisdiskusjon

@landevei på twitter