/ Sykler

UNGDOMMEN LEVERTE

Juniorlandslagets Idar Andersen kom på åttende plass i vårklassikeren Gent-Wevelgem på søndag.

Sist oppdatert 28. mars 2017 kl 10.12
GENT-WEVELGEM: Idar Andersen fra Gauldal SK (lengst til venstre) ble nummer åtte i helgas vårklassiker. Her med resten av laget (fra venstre) Andre Heggø (Ringerike SK), Andreas Leknessund (Ringerike SK) og Einar Liseth Pedersen (Åsane CK) fremst til høyre. Foto: Erik Edland TV2
GENT-WEVELGEM: Idar Andersen fra Gauldal SK (lengst til venstre) ble nummer åtte i helgas vårklassiker. Her med resten av laget (fra venstre) Andre Heggø (Ringerike SK), Andreas Leknessund (Ringerike SK) og Einar Liseth Pedersen (Åsane CK) fremst til høyre. Foto: Erik Edland TV2

De norske juniorgutta var med å prege feltet i det belgiske rittet, der Idar Andersen kom inn blant de ti beste. Tre av fire juniorjenter kom inn blant de topp 30 i sin utgave av rittet.

– Det gikk en del småbrudd mot slutten uten større hell. Med cirka 12 kilometer igjen støtet Idar Andersen ifra og fikk etter hvert med seg sju andreryttere. Han prøvde å gå solo på slutten, men klarte ikke å få luke. Han kom først inn på oppløpet, men endte dessverre sist i gruppen på en 8 . plass. Det var uansett veldig offensivt og bra kjørt av både Idar og Jonas, sier Landslagsleder Kai Lexberg i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

LES OGSÅ: Hard stein – harde fakta 

Totalt sett var han fornøyd med innsatsen til de norske juniorgutta.

– Jeg synes vi kjører ganske bra. Det er et vanskelig ritt og jeg er godt fornøyd med at vi er med i det avgjørende bruddet til slutt, Flere av de øvrige norske rytterne var involvert i velt eller tekniske uhell underveis.

– Vi hadde en del uhell underveis. Andre Heggø var blant annet innblandet i en velt og ødela forhjulet. Han kom seg aldri tilbake etter dette. Leknessund veltet kraftig, syklet opp igjen til feltet på reservesykkelen, for så å velte på nytt. Da var også han ferdig. I tillegg fikk Aasheim teknisk trøbbel like før mål og måtte slippe feltet, sier Lexberg.

LES OGSÅ: 17 ryttere til Gent-Wevelgem 

Norske plasseringer:
8: Idar Andersen – Gauldal SK
46: Einar Liseth Pedersen – Åsane CK
57: Jonas Iversby Hvideberg – Fredrikstad SK
80: Ludvig Fischer Aasheim – SK Rye
DNF: Andreas Leknessund - Ringerike SK
DNF: Andre Heggø – Ringerike SK

Fullstendige resultater 

SOLID FRA JENTENE
Det norske kvinnelandslaget på totalt fem ryttere besto av hele fire førsteårsjuniorer.

– Jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen. Vi hadde med fire førsteårsjuniorer, så vi var veldig usikre på hvordan nivået vårt var sammenlignet med konkurrentene. Det var over 160 ryttere til start, og at vi da har med fire ryttere inn i et redusert hovedfelt på cirka 45 ryttere er veldig bra, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

– Jentene løste planen vi hadde lagt på forhånd. Vi ønsket å ligge langt fremme på de smale- og vindutsatte veiene, noe som er spesielt viktig når feltet er så stort, sier Pedersen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

TEKNISK UHELL
Amalie Lutro ble beste norske på en 17. plass, mens den rytteren nordmennene egentlig skulle kjøre for i spurten fikk teknisk trøbbel.

– I finalen skulle vi kjøre for Martine Gjøs, som vi antok var vårt beste spurter. Dessverre punkterte hun 4-5 kilometer før mål. Hun kom tilbake til feltet, men det kostet mye og hun rakk aldri å komme frem til spurten, sier Pedersen.

Neste ritt for juniorjentene er Energiwacht Tour som starter 5. april.

Norske plasseringer Gent-Wevelgem:
17: Amalie Lutro - Stavanger SK
19: Pernille Feldmann – Stavanger SK
29: Martine Gjøs – Horten OCK
45: Hedda Wallstrøm Johansen – Grenland SK
Thale Bjerk – Bærum OCK syklet til mål et stykke bak hovedfeltet, men har ikke fått noen offisiell plassering.

Fullstendige resultater 

Pernille Feldmann Gent-Wevelgem 2017 - Erik edland TV2
STERK DEBUT: Pernille Feldmann ble nummer 19 i helgas vårklassiker. Foto: Erik Edland/TV2

STERK DEBUT: Pernille Feldmann ble nummer 19 i helgas vårklassiker. Foto: Erik Edland/TV2

Visste du at som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får rabatter på alle Fri Flyts arrangementer og digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Bestill ditt abonnent her.

Publisert 28. mars 2017 kl 10.12
Sist oppdatert 28. mars 2017 kl 10.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen