/ Sykler

TAR 4 NYE ÅR MED LANDSLAGET

Stig Kristiansen fornyer sin kontrakt med forbundet til etter OL i Tokyo i 2020.

Sist oppdatert 16. desember 2016 kl 16.39
SJEFEN FORLENGER: U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen, Amund Grøndahl Jansen og resten av landslagstroppen fra årets VM beholder Stig Kristiansen som landslagssjef i minst fire år til. Foto: Cor Vos
SJEFEN FORLENGER: U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen, Amund Grøndahl Jansen og resten av landslagstroppen fra årets VM beholder Stig Kristiansen som landslagssjef i minst fire år til. Foto: Cor Vos

Både landslagssjefen for landevei Stig Kristiansen og hans kollega på terrengsiden Eddy Knudsen Storsæter har undertegnet en ny fireårskontrakt med Norges Cykleforbund. De vil med det lede hvert sitt norske landslag gjennom fire nye sesonger der OL i Tokyo i 2020 er hovedmålsettingen. For Kristiansen blir også verdensmesterskapet i Bergen i 2017 en viktig begivenhet.

MYE Å UTRETTE
Kristiansen gleder seg til å ta på en ny periode som landslagssjef.

– Jeg ser frem til å videreføre den jobben vi har startet på og beviselig har gjort godt de siste årene. Det blir en stor utfordring å følge opp de gode resultatene, men samtidig har vi etablert et godt system der vi ser det vokser godt i yngre generasjoner. Jeg føler meg derfor trygg på at vi også i fremtiden skal være med å kjempe om heder og ære, sier landslagssjefen i en pressemelding fredag.

Saken fortsetter under

Stig Kristiansen under VM 2016 - Foto Per erik Mæhlum NCF
VARMT: Stig Kristiansen under VM i Qatar i oktober. Foto: Per Erik Mæhlum/NCF

VARMT: Stig Kristiansen under VM i Qatar i oktober. Foto: Per Erik Mæhlum/NCF

Les også: NORGE NUMMER 7 I VERDEN 

VM I BERGEN BLIR SPESIELT  
– Foran oss har vi et hvert landslags ultimate utfordring med VM på hjemmebane. Alle aktive drømmer om VM i hjemlandet, og dette blir et stort mål for både ryttere og støtteapparat. Da snakket vi ikke bare om å komme dit, men å prestere, sier Kristiansen.

I oktober tok Kristoffer Halvorsen gull på fellesstarten i verdensmesterskapet i Qatar.

– Det er helt, helt enormt. jeg har ikke vært med på lignende. Fra start til mål – det var bruddet var ikke helt ufarlig. Men vi fikk vist hvordan vi kjører sykkelløp, sa Kristiansen etter Halvorsens seier.

Les også: DET VAR EN LAGSEIER  

Halvorsens VM-gull er Norges tredje på fellesstart i U23-sammenheng. I 1997 tok Kurt Asle Arvesen vant i 1997, og Sven Erik Bystrøm tok gull i 2014. Videre tok Kristoffer Skjerping sølv i 2014 og Sondre Holst Enger tok bronse i 2013.

OPTMISTISK GENERALSEKRETÆR
– Jeg er utrolig glad for at Eddy og Stig blir med oss videre. Vi har den siste fireårsperioden gjort betydelige fremskritt med gode resultater i flere grener. Vi har høye ambisjoner også for de neste fire årene, og mener at den blandingen av kompetanse som sportsavdelingen innehar gir oss gode forutsetninger for å nå fremtidige målsetninger, sier Bjørn Sætre, som er generalsekretær i sykkelforbundet.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 16. desember 2016 kl 16.39
Sist oppdatert 16. desember 2016 kl 16.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen