Race Horizon Park i Kiev, som har UCI 1.2-status, består av tre etapper som alle går i Kiev. Rittet starter fredag 1. juni og avsluttes på søndag 3. juni. 

Race Horizon Park er Green Cyclings andre ritt siden prosjektlaget ble opprettet i fjor høst. I april syklet Green Cycling Norway det ti etapper lange Tour du Maroc, der Marius Blålid kom på 16. plass sammenlagt. 

LES OGSÅ: Satte dagsorden i Afrika 

I tillegg til Orset består laget består av Anders Oddli, Thomas Nilsberg, Kristian Klevgård og André Sotberg, samt to gjesteryttere fra Finland, Antti Sizko og Joni Kanerva. 

– Kanerva er også  kjent som rytteren som krasjet så stygt under Sykkel-VM i Bergen, sier Jonas Orset, som er initiativtaker til Green Cycling Norway.

Store ambisjoner
Orset har store ambisjoner for laget som stiller til start. 

– Vi har endret litt ryttere siden Tour du Maroc. Enkelte av de som var med der er småskadet nå eller ikke har anledning. Men vi har valgt ryttere vi tror vil kunne sykle sterkt i de løypene vi møter i Ukraina. Selv om rytterne kommer fra flere ulike klubber, forventer jeg at vi klarer å kjøre godt sammen som et lag, sier han. 

Race Horizon Park består av tre etapper som alle går i Kiev og har kategori UCI 1.2. Det er rundløyper som ikke er altfor kuperte, og Orset forventer derfor at det blir raske ritt med mye støting. 

– Jeg tror vi har ryttere som takler disse utfordringene godt, og at denne gruppen virkelig vil kunne kjøre inn gode resultater, sier Orset. 

Han er ekstra spent på hvordan Anders Oddli vil hevde seg. 

– Det sies også at vi kan møte på brostein. Oddli er en mester på belgiske kermis-ritt, og disse rittene bør slik sett passe han som fot i hanske, sier Orset. 

Saken fortsetter under

INITIATIVTAKER: Jonas Orset etablerte Green Cycling Norway i fjor høst og er en av rytterne på laget som sykler Race Horizon Park denne helga. Foto: Privat

Miljøbudskap
– Vi ønsker å vise at vi mener alvor med å fronte grønne verdier inn i sykkelmiljøet. Fremover håper vi å få engasjert bedrifter til å bli med i prosjektet - vi mangler enda finansiell støtte. Men vi tror det er et bra og viktig prosjekt, og vi er sikre på at dører vil åpne seg for oss på sikt, sier Jonas Orset, som er en av initiativtakerne til Green Cycling Norway sammen med Thomas Rem. 

Hør podcast om Green Cycling  

Foreløpig er Green Cycling Norway et prosjekt uten en fast stamme av ryttere. Men på sikt håper Orset å etablere et mer tradisjonelt lag og organisasjon. 

– Vi er foreløpig et provisorisk lag, men vi håper å ha budsjett til å sette sammen et ordentlig opplegg og lag til neste år. Vi har kontakter og får flere invitasjoner, men med manglene budsjett må vi vurdere troppen til de enkelte rittene litt utfra hvem som er villig til å dekke reise selv, forklarer Orset. 

RACE HORIZON PARK

Når: 1.-3.juni
Hva: 3-dagers rittfestival, UCI kategori 1.2
Hvor: Kiev, Ukraina
Hvem: Kontinentallag, landslag, regionslag, klubbklag på minst fire og maks seks ryttere
Green Cycling Norway: Anders Oddli, Thomas Nilsberg, Kristian Klevgård, André Sotberg, Jonas Orset, Antti Sizko og Joni Kanerva
Mer informasjon: Se rittets hjemmeside