I helga hadde laget sin siste fellessamling før sesongens hovedmål, og kaptein Monica Storhaug er stolt av det laget som er tatt ut til rekordforsøket på Styrkeprøven Lillehammer-Oslo. 

41km/t i snitt
I fjor satte Ladies Edition Race Team ny damerekord på det 191 kilometer lange rittet med tida 4:46:49. De syklet 39.7 kilometer i timen i snitt og slo GirlPower der Storhaug var kaptein med over 20 minutter. 

Det trigget revansjelysten. I fjor høst etablerte Storhaug derfor et nytt lag, Duke Sport, som har ambisjon om å sykle Lillehammer-Oslo på 4:30. Skal Duke Sport nå målet, må de sykle 41 kilometer i timen i snitt.  

LES OGSÅ: Smadret damerekorden  

– Det er 20 damer som vet hva som kreves. Vi har ingen reserver. 

Flere av rytterne har både norske og internasjonale mesterskapstitler, stallen består av en blanding av terrengsyklister og triatleter så vel som landeveisryttere. Rytterne er håndplukket, og det er lagt stor vekt på tidligere resultater i tillegg til evnen til å kunne tilpasse seg i en gruppe, forklarer Storhaug. 

– Det blir svært viktig når det er så mange fantastisk gode individualister som skal jobbe sammen i et team. Mange av damene har oppnådd mange gode resultater, og som er eller har vært helt i toppen. Derfor tenker vi samtidig at behovet for å markere seg som individualist blir mindre, sier hun.  

Saken fortsetter under

GRUNNFORM PÅ PLASS: Sist helg gikk siste fellestrening. Det var tur/retur Gjøvik og grunnlag for uttaket. Foto: Duke Sport

Konkurrerer mot klokka og været
Storhaug bekjent er det ingen konkurrerende damelag i årets ritt, så det er klokka som er hovedkonkurrenten. Kapteinen ser derfor været som den største trusselen. 

– Selvsagt er det alltid ting som kan skje, men vi har kontroll. Vi holdt akkurat den farten vi ønsket på lørdag. På Vestfold Rundt var målet fire og en halv time, og vi syklet på akkurat fire og en halv time. Det er et helt rått lag, og det er noen guttelag som skal få tjejdeng, sier Storhaug. 

LES OGSÅ: Dette laget skal vinne Lillehammer-Oslo  

Kommende helg blir det ingen fellestrening. Noen av rytterne sykler Norgescup, noen sykler andre ritt, og noen prioriterer egentrening.  

– Oppladning den siste uka må damene få styre som de vil. De har masse erfaring og vet hva som skal til, sier Storhaug, som gleder seg til Styrkeprøven.

Saken fortsetter under

KAPTEIN: Monica Storhaug. 

Disse sykler for Duke Sport på Lillehammer-Oslo 16. juni:
Maiken Tømta
Janne Smauget
Monica Holler 
Monica Storhaug 
Monica Myhre Mørch
Linda Wold
Michelle Engebretsen
Anny Hauglid 
Kristin Falck 
Camilla Horneman
Lillian Løyning
Cecilie Gotaas Johnsen
Live Kåsa Svarstad
Line Foss
Hanne Alstad
Linea Arlehed
Maj Mork-Johansen
Lisa Christin Axman
Liv-Janne Øvrebust
Siren Breidal Wulff