/ Sykler

Siste tur med laget

Team Sparebanken Sør er historie, men laget fikk et mildest talt verdig punktum under gårsdagens lagtempo.

Sist oppdatert 18. september 2017 kl 09.22
OVER: Slitne og ferdige, Team Sparebanken Sør er historie for nå.
OVER: Slitne og ferdige, Team Sparebanken Sør er historie for nå.

Pengebingen er tom, og Team Sparebanken Sør er nå historie. Siste reise for Thor Hushovds sitt lag ble en blanding av begravelse og bryllup. Døden var et faktum, men gutta ville være med på festen. Og for en fest det ble. For en opplevelse for de 6 utvalgte.

LES OGSÅ: Jentene i Team Sunweb med overraskelsesseier

– At laget legges ned er veldig leit, men det er en veldig fin avslutning å få lov å være med på et lagtempo i VM. Gutta gleder seg og det er fantastisk å få lov å være med å konkurrere mot verdens største lag, med syklister de ser opp til, sa Hushovd før start.

I GRENSELAND: Team Sparebanken Sør prøver å holde seg på riktig side av syregrensa. Laget har siden oppstarten levert en proff til World Touren, Sondre Holst Enger. Fra dagens stall er det to ryttere som er bekreftet videre karrierer på norske kontinentallag. Spurteren Herman Dahl og tempobeistet Andreas Vangstad skal begge til Joker-Icopal. Andreas Vangstad kjører forøvrig også onsdagens tempo.

SISTE REIS: TSS gutta både nøt, og koste seg. Selv om syra satt både i leggene og langt oppi skuldrene. Her passerer de et brusende folkehav i Loddefjord. Og det var ikke bare der det var duket for fest. Nær sagt langs hele den 42,5 km lange løypen var det pakket med folk, både bergensere og nordmenn og utlendinger.

TOGFØRER: Lang, lang rekke. Vangstad-toget mater på, og det var nok flere bak i rekkene som tok seg i å tenke at det på mange måter kanskje var like greit at de ikke skulle kjøre på samme lag igjen.

THE END: Tid for ettertanke etter målgang. Opplevelsen av å sykle rittet var nok langt større enn selve prestasjonen, etter at TSS ble dårligst av de norske kontinentallagene.

– Det var gøy, det var hardt, det var tungt, sier Kristian Aarsvold.
– Det var mye jubel langs hele løypen – det var vanskelig å høre hva lagkameratene sa. Opp Birkelundsbakken måtte vi vente litt på noen av de andre, og det var helt sinnsyk stemning. Da fikk vi tid til å nyte øyeblikket litt.

FEST: – Det blir fest i kveld, kommer det fra benken.
Sitatet blir ubekretet konstatert fra flere hold i laget.
– Det blir ikke noe fest på deg, ler Kristian Aasvold, i retning Vangstad.
På et tidspunkt vurderte han å droppe tempoen på onsdag, vi får håpe han fant ut av det i løpet av kvelden.

Publisert 18. september 2017 kl 09.22
Sist oppdatert 18. september 2017 kl 09.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen