SOLOANGREP FRA MOLLEMA

Bauke Mollema angrep bruddkameratene og sikret seg sin første etappeseier.

Sist oppdatert 16. juli 2017 kl 18.45
ENSOM MAJESTET: Bauke Mollema fikk god tid til å feire sin første etappeseier i Tour de France. Foto: letour.fr
ENSOM MAJESTET: Bauke Mollema fikk god tid til å feire sin første etappeseier i Tour de France. Foto: letour.fr

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.
 
Dagen før den siste hviledagen hadde arrangøren lagt en etappe inn i det kuperte Sentralmassivet. Etappen bød på to førstekategori-stigninger, men med en relativt enkel avslutning var det forventet at et større brudd skulle få gå avgårde og holde unna til mål.
 
Og slik skulle det bli. En gruppe på 26 ryttere fikk gå fra hovedfeltet etter 60 kilometer. Gårsdagens etappevinner Michael Matthews var med i bruddet og vant naturlig nok dagens innlagte spurt.
 
Matthews knappet innpå 20 poeng på Marcel Kittel i kampen om den grønne poengtrøya, og kommer ikke til å gi seg før det ikke er flere grønne poeng å kjempe om.
  
Les mer: Matthews utklasset resten
 
Etappeprofilen ble for tøff for Matthews som etterhvert falt av, og langt sterkere klatrere som Warren Barguil, Damiano Caruso og Bauke Mollema tok over føringene i bruddet.
   

POPULÆR: Warren Barguil er i storform og er nå godt i rute til å vinne klatretrøya i Paris. Foto: Kristof Ramon
 
Bak i hovedfeltet skrudde AG2R opp farten for kapteinen Romain Bardet rett før starten på den siste førstekategori-stigningen. Fartsøkningen satte hele feltet på strek og de andre sammenlagtfavorittene fikk sin fulle hyre med å komme seg fram til fronten av hovedfeltet.
 
På verst tenkelig tidspunkt punkterte Chris Froome. Sammenlagtlederen fikk nytt hjul av lagkamerat Michal Kwiatkowski, men mistet mye tid til et AG2R på offensiven. Froome hadde raskt tre hjelperyttere rundt seg, men måtte jage konkurrentene opp dagens verste bakke.
  
Froome kom stadig nærmere Bardet og de andre, men måtte tette den siste luken uten hjelp av lagkameratene sine. Da en tydelig sliten Froome kom opp igjen angrep Bardet selv og satte fyr på rittet igjen. Bardet sitt angrep ble derimot kjørt inn, og over toppen var faren avverget for Chris Froome. 
 
BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival 
  
Warren Barguil har virkelig vært på offensiven de siste etappene og var nok en gang representert i bruddet. Franskmannen var førstemann over dagens to førstekategori-stigninger og har nå 116 poeng i klatrekonkurransen. Nærmeste utfordrer, Primoz Roglic, har 36 poeng. Barguil har med andre ord klatretrøya godt ned i lomma før touren går inn i den siste uken
 

PÅ HJEMMEBANE: Romain Bardet ga publikum et show, men klarte ikke å knipe tid på konkurrentene. Foto: Kristof Ramon

Les også: Livet på landeveien

Med 30 kilometer igjen var bruddet fortsatt samlet og luken ned til hovedfeltet var betydelig. Bauke Mollema angrep alene og fikk en god luke ned til de andre, som ikke klarte å organisere seg. Mollema vagget fra side til side og kjørte tydelig alt han hadde. Nederlenderen så seg aldri tilbake og på oppløpet hadde Bauke Mollema god tid til å feire sin første etappeseier i Tour de France.
  
Chris Froome beholdt den gule trøya selv om han måtte svare på et sterkt angrep fra Romain Bardet og AG2R på dagens etappe. Nairo Quintana klarte derimot ikke å følge i hardkjøret og kom mange minutter bak i mål. Colombianeren ble dermed dagens store taper, og dette var på mange måter spikeren i kista for Quintanas sammenlagtssjanser i årets Tour de France.
     

Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
 

Publisert 16. juli 2017 kl 18.45
Sist oppdatert 16. juli 2017 kl 18.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen