/ Sykler

RYE: – DER SATT DEN!

Rye Expressen jublet over sesongens første seier da de slo Aurora Borealis på Randsfjorden Rundt lørdag.

Sist oppdatert 28. mai 2017 kl 08.25
KONTROLL: Rye Expressen kjørte knirkefritt til seier med 5 minutters margin på Aurora Borealis i Randsfjorden Rundt lørdag. Foto: Rye XP
KONTROLL: Rye Expressen kjørte knirkefritt til seier med 5 minutters margin på Aurora Borealis i Randsfjorden Rundt lørdag. Foto: Rye XP

– Det smakte utrolig godt med seier. Vi viste på Nordmarka Rundt forrige helg at noe var på gang. Det fikk vi bekreftet i dag, sa kaptein Rune Holden etter rittet.

Rye Expressen slo Aurora Borealis med nesten fem og et halvt minutt på det 168km lange turrittet Randsfjorden Rundt, og var i mål med 18 av de 29 som stilte til start.

Strategien var som på Nordmarka Rundt forrige helg: å starte konservativt for å holde laget mest mulig samlet og unngå å miste mannskap tidlig i rittet, slik at de kunne skru opp farten utover i rittet. Da ble de nummer to, bak Kjekkas. Denne gangen fungerte det knirkefritt.

LES OGSÅ: Utklassing på Nordmarka Rundt 

– Vi startet rolig inn i bakken etter start for så å øke farten gradvis utover i rittet. Ved Fluberg bru fikk vi beskjed om att vi hadde nesten 1 minutt på ridderne. Da ble farten skrudd ytterligere opp, og vi kjørte fra ridderne med cirka fire og et halvt minutt på de fem siste milene, sier Holden, som likte det han så i laget.

– Det var utrolig bra trøkk i gjengen. Selv med stinne bein og ingen formtopping viste vi bra lagmoral og knallbra kjørestyrke. At vi hadde 18 mann i mål viser at vi er flinke til å ta vare på hverandre. Det kunne vært flere, men vi hadde tre-fire punkteringer underveis, og da var det toget gått for dem. Det var sterke gutter som røyk der som garantert hadde bidratt til helt inn til mål

– Alt i alt var det en meget god dag for Expressen, og vi gleder oss til Tyrifjorden Rundt neste helg, sier Holden.

LES OGSÅ: Sekundstrid om ny rekord 

– FARTEN STOPPET OPP
Sykkelridderne/ Aurora Borealis, som startet med halvparten så stort mannskap, ble nummer to, men legger lite dramatikk i at de var drøyt fem minutter bak Rye i mål.

– Vi hadde mye god teknisk kjøring i rulla, men det går ikke fort nok på slutten. Farten stopper opp de siste 45 km i dag. Vi blir for slitne når vi er så få, sier Jan Olav Beitmyren.

Veteranen i Aurora Borealis trekker fram at laget hadde med seg alle de 14 som stilte til start hele veien til mål. Videre ledet Sykkelridderne på første halvdel av rittet, til tider med nesten ett minutt.

– Vi ledet med 50 sekunder på Jevnaker, og med 20 sek etter 70 km. Men så var vi litt over ett minutt bak da det var 45 km igjen og over fem minutter bak i mål, sier han.

Topp 3 lagkonkurransen 168km
1. Rye Expressen, 3:21:40
2. Aurora Borealis/Sykkelridderne, 3:27:02
3. Kolbotn 1, 3:39:55

Fullstendige resultater. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 28. mai 2017 kl 08.25
Sist oppdatert 28. mai 2017 kl 08.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen