POC er kjent for å sette sikkerhet og funksjon i forsetet, noen ganger på bekostning av utseende. I forrige uke slapp de en ny kolleksjon yntet mot pendlere som trenger bekledning som passer både av og på sykkelen. Funksjonalitet er førsteprioritet også i denne kolleksjonen som inneholder en parkas i vannavstøtende materialer, vindjakker, vester, solbriller og hjelmer. Målet med POC and Forth er å lage så gode klær at flere bruker sykkelen som transportmiddel, selv i regntunge Norge.

I Corpora Aid-hjelmene er det LED-belysning bak i hjelmen som kan styres med stemmen, via en app til smartelefonen din. Du kan da signalisere hvilken vei du skal sykle, slik som blinklys på en bil. 

Vi har tatt en nærmere titt på regnparkasen. Veiledende pris på denne er satt til solide 5800 kroner, noe som setter standarden for hvilken kvalitet man bør kunne forvente seg. Ettersom parkasen er yntet til bruk både av og på sykkelen har POC gjort noen grep for sikre både funksjonaliteten uten at det går på bekostning av designet.

Dette gjøres ved å ha "usynlige" reflekser nederst på ermene og i nakken, jakkearmer som kan forlenges når man sykler og en ekstra stor hette som gjør at du får god plass til hjelmen.POC har også lagt inn en egen vanntett mobil-lomme i jakken. Selv om dette i utgangspunktet er en smart idé stusser jeg noe på plasseringen da telefonen blir liggende og gnage under en eventuell sekk.

Selv om de aller fleste detaljene fremstår som grundig gjennomtenkt skuffer jakken noe under bruk. Jakken som ble testet var en tørrelse L, noe som burde passe mine 192cm og 80 kg bra. Lengden på jakken er forholdsvis lang, noe som er praktisk da den også beskyttet lårene mot regn under sykling. Glidelås på siden av jakken opp til hoften sikrer god bevegelse, og jakken gjør en god jobb med å beskytte mot regn og sprut.

De negative sidene med jakken viste seg mest når man setter fra seg sykkelen. Passformen var ganske vid, og kombinert med et forholdsvis stivt stoff, gjorde at jakken satt litt som en potetsekk uten noen særlig passform. Slik jeg ser det, gjør det at litt av poenget med jakken blir borte da den er ment å passe like godt av sykkelen som på sykkelen. For all del, jakken gjør den jobben den skal med å holde regnet ute, men til prisen av 5800 kroner hadde jeg imidlertid forventet en jakke som satt bedre.