OVERLEGEN TEMPOSEIER I TOUR DE HALLINGDAL

Iver Knotten og Line Gulliksen vant seniorklassene, mens Andreas Leknessund og Emilie Utvik var raskest av juniorene.

Sist oppdatert 8. juli 2017 kl 12.23
OVERLEGEN: Iver Johan Knotten vant seniorguttas tempo med over 20 sekunders margin. Foto: Kent Murdoch

Iver Knotten var over 20 sekunder raskere enn Audun Fløtten på andreplass i seniorklassen. Det utgjør imidlertid ingen trussel for Fløtten sammenlagt.

Sammenlagtlederen er greit fornøyd med andreplassen på dagens etappe, og selv om han ble slått med er 21 sekunder er ikke Fløtten bekymret for rittet når ti etapper gjenstår. Knotten lå over to minutter bak ham i sammendraget i forkant av tempoetappen.

Topp 3 menn senior
1. Iver Knotten, Tønsberg CK/Joker Icopal, 15:51
2. Audun Brekke Fløtten, Uno-X Hydrogen Development Team, 16:12
3. Krister Hagen, Coop, 16:28.5

FORSPRANGET SKRUMPER
Line Gulliksen vant dameklassen med 10 sekunders margin til Ingrid Moe, mens Ingrid Lorvik tok tredjeplassen. Etter dagens tempo er Lorviks sammenlagtledelse imidlertid skrumpet inn til drøyt fem sekunder på Gulliksen, som ligger på andreplass.

– Jeg hentet litt på sammendraget, men Ingrid (Lorvik) er nok sterkere oppover. Jeg begynner selvsagt å kjenne det litt i beina, men jeg har overrasket med selv i bakkene her, så det blir spennende med andre etappe i dag, sier Gulliksen.

Topp 3 kvinner senior
1. Line Gulliksen, Bærum og Omegn CK, 19:14.4
2. Ingrid Moe, Bergen CK, 19:24.1
3. Ingrid Lorvik, CK Victoria, 19:29.0

TRØYESKIFTE FOR JUNIORENE
Blant juniorjentene var det samme trioen som tok pallen på tempoetappen i dag som på fellesstarten i går.

Selv om det kun skilte to sekunder mellom vinneren Emilie Utvik som ble nummer to i går og Thale Kielland Bjerk på andreplass som ble nummer tre i går, var det et godt stykke ned til gårsdagens vinner Martine Gjøs på tredjeplass. Dermed tar Utvik over ledertrøya sammenlagt.

Topp 3 kvinner junior
1. Emilie Utvik, Bergen CK, 20:42.1
2. Thale Kielland Bjerk, Bærum og Omegn CK, 20:44.2
3. Martine Gjøs, Horten og Omegn CK, 21:34.1

Blant juniorgutta var Andreas Leknessund klart raskest, og vant tempoen med over halvminuttet ned til Søren Wærenskjold. Leknessund tar dermed tilbake ledertrøya fra Jonas Iversby Hvideberg, som var over minuttet bak Leknessund på tempoen.

Topp 3 menn junior
1. Andreas Leknessund, Ringerike SK, 16:29.7
2. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 17:00.8
3. Magnus Brynsrud, SK Rye, 17:05

MER KLATRING
I ettermiddag er det duket for 49 bratte kilometer for juniorklassene og senior kvinner.

Senere i kveld tar senior menn fatt å rittets kongeetappe, der de blant annet skal opp over 1200 meter og milevis med grudekke før de bikker nedover igjen, gjennom Hemsedal til Gol og videre opp til målgang på Storefjell, 800 høydemeter fra Gol.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: