Forbundsstyret i Norges Cykleforbund har tildelt Tønsberg CK norgesmesterskapet i sykkelkross 2014. Dette er første gang det arrangeres et offisielt NM i sykkelkross, og arrangementet finner sted søndag 2. november. Selv om sporten er forholdvis ny i Norge, har allerede arrangørklubben Tønsberg CK opparbeidet seg mye arrangementskompetanse.

– Tønsberg CK har arrangert uoffisielt NM i sykkelkross de to siste årene. De har mange dyktige personer i organisasjonen og kjenner sporten godt. Alt ligger tilrette for et vellykket norgesmesterskap i Tønsberg, sier arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund, Per Erik R. Mæhlum.

– Vi gleder oss til dette. Det er selvsagt ekstra morsomt å være de første som arrangerer NM i sykkelkross. Tønsberg kommune er positive til arrangementet, og vi som klubb skal gjøre det vi kan for at dette skal bli en skikkelig sykkelfest, sier  leder i Tønsberg Cykkelklubb, Frode Stendahl. 

PS: Proffsyklist Lars Petter Nordhaug har funnet det uoffisielle Norgesmesterskapet i Syklecross de to siste årene. Han var også fullstendig overlegen i Voldsløkka Superprestige.