VERDENSMESTER-AMBISJONER: Martin Iversby er Norgesmester i fellesstart, og stiller både på Nordisk mesterskap i helga og i Masters-VM i Frankrike. Foto: Pål Anders Thunæs
MYE PÅ SPILL I NORDISK MESTERSKAP
Sykler for medaljer og VM-kvalik i Danmark.
TEKST: INGEBORG SCHEVE
Publisert: fredag 28. juli 2017 kl. 19.00

Norge sender totalt 57 ryttere til Nordisk Master Mesterskap i Randers i Danmark denne helga. Fire ryttere stiller kun i morgendagens tempo, 28 kjører kun fellesstarten på søndag, mens 25 sykler begge rittene.

For de sju rytterne i Fiskeklev Landveis Club er helgas mesterskap et steg på veien mot masters-VM i Frankrike senere i høst, men klubben har også håp om å hente hjem et mesterskapsgull fra Danmark.

– Vi har vel to-tre medaljekandidater. Martin (Iversby) skal få slippe noe favorittstempel akkurat i helgen, og få kjøre med lave skuldre, sier Fred Voldset, som er primus motor for Fiskeklev Landeveisclub.

Disse sykler for Fiskeklev LC i Danmark: Rune Hyldmo, Frode Martin Rød, Frode Stomperud, Tore Petter Engen, Øystein Fundingsrud og Martin Iversby, samt Frode Voldset.

LES OGSÅ: En klubb for de som forstår sykkel 

Saken fortsetter under

STERKT: Fiskeklev Landeveisclub er representert med sju ryttere i Nordisk mesterskap i helga. Foto: Thor Kristoffersen

ET STEG MOT VM – PÅ SIKT
Selv om Fiskeklev har store ambisjoner på sikt, og satser på minst en verdensmester innen tre år, skal grunnlaget legges sten for sten, og den ferske klubben skynder seg langsomt.

– Ambisjonene for helgen er å forsøke å få hjem én nordisk mester til klubben. Klarer vi det er vi godt fornøyde med oppstartsesongen. VM i år er ikke prioritert, rett og slett fordi det kommer for tidlig for oss i forhold til organisering av ryttergrupper og kvalifisering, sier Voldset.

LES OGSÅ: Lindtveit og Fon vant Stjernetråkken 

Frode Rød har medaljer fra flere mesterskap og får tåle å ha litt forventninger knyttet til seg. På en god dag kan det bli gull, mener Voldset.

Martin Iversby er allerede kvalifisert til Masters-VM ettersom han er norsk mester på fellesstart i sin klasse.

LES OGSÅ: Slik gikk Masters-NM i Bodø 

– VM-gull er vårt overordnede mål for mastersatsingen. Vi sikter først og fremst mot Polen i 2019, da vi tror løypene vil kunne passe oss. Det avhenger igjen av at vi lykkes med å bygge en solid gruppe i M30-34 gjennom det neste året, med ryttere som ønsker å være med på et slikt hårete, kollektivt mål. Drivkraften er ikke å få til et gull på "slump", men å få det til som et 100 prosent dedikert lag. Da må vi bygge det på klubbnivå, ettersom det er ingen som koordinerer dette på landslagsnivå, sier han.

Men også i år blir Fiskeklev representert i Frankrike.

– Selv om VM er et mål på sikt, vi sender likevel ned Martin Iversby for VM-tempoen, i og med han ble kvalifisert gjennom NM-gullet fra Bodø, sier Voldset.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.