/ Sykler

MATTHEWS UTKLASSET RESTEN

Forhåndsfavoritten Michael Matthews leverte varene i Rodez. Chris Froome gjenvant den gule trøya.

Sist oppdatert 15. juli 2017 kl 18.22
LEKENDE LETT: Michael Matthews kunne feire på de siste metrene etter å ha distansert van Avermaet i spurten. Foto: letour.fr
LEKENDE LETT: Michael Matthews kunne feire på de siste metrene etter å ha distansert van Avermaet i spurten. Foto: letour.fr

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.
 
Etter to etapper i Pyrenéene vendte touren nesen nordover, vekk fra fjellene i Sør-Frankrike. Dagens etappe var av det mer flate slaget, men med en småkupert avslutning var det ventet at de raskeste spurterne skulle ristes av mot slutten av etappen. 
 
De siste hundre metrene av etappen steg godt oppover og ville uansett forhindre en klassisk massespurt inne i Rodez. Med Peter Sagan ute av rittet var det Michael Matthews og Greg van Avermaet som måtte innfinne seg med favorittstempelet før etappen. 

Les mer: Barguil vant på Bastille-dagen
 
Fem ryttere kom seg tidlig avgårde på dagens etappe. Bruddet inneholdt sterke navn som Thomas Voeckler, Maxime Bouet og Thomas de Gendt, men BMC og Team Sunweb hadde et sterkt ønske om etappeseier og sørget for at bruddet aldri fikk mye spillerom. De Gendt forsøkte seg på et solostunt fra bruddet på de siste 20 kilometrene, men ble hentet inn av feltet tolv kilometer før mål. 
 

JERNHÅND: BMC og Team Sunweb hadde de to store favorittene til dagens etappe og kontrollerte derfor rittet fra start til mål. Foto: letour.fr 
  
På de siste kilometerne av etappen var det tydelig at sammenlagtleder Fabio Aru hadde en dårlig dag. Den gule trøya lå langt bak i feltet, en svært ugunstig posisjon i en såpass kupert avslutning.
 
I den siste bakken opp mål var det Quick-Step og Phillipe Gilbert som åpnet ballet. Favorittene Matthews og van Avermaet fulgte tett bak, mens vår egen Edvald Boasson Hagen også lå godt plassert.
 
Etappeseieren ble som ventet en kamp mellom forhåndsfavorittene. Matthews viste at han besitter de mest eksplosive muskelfibrene og distanserte van Avermaet på de siste metrene.
 
Edvald Boasson Hagen var uheldig og kom bak en liten splitt og var aldri i nærheten av å kjempe om etappeseieren. Rudsbygdningen fikk allikevel vist frem kjempekreftene og spurtet inn til en råsterk tredjeplass.
  
BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival 
 
En dårlig posisjonert Fabio Aru fikk det tøft opp den siste kneika mot mål og var 26 sekunder bak etappevinneren. Chris Froome virket langt kvikkere i dag og tråkket inn til en sjuendeplass på etappen, kun ett sekund bak Matthews.
 
Dermed mister italieneren den gule trøya til Froome, og er nå 19 sekunder bak briten i tet. Etter en skuffende 12. etappe, hvor den gule trøya glapp, virker ting langt lysere nå for Team Sky og Chris Froome. Romain Bardet måtte gi fra seg fire sekunder til Chris Froome på dagens etappe, men er allikevel bare 23 sekunder bak den nye sammenlagtlederen. 
  

TILBAKE I GULT: Etter en liten glipp på den 12. etappen ser ting lyst ut igjen for Chris Froome og Team Sky. Foto: Kristof Ramon 
  
Alexander Kristoff hadde forhåpninger om å være med å kjempe om etappeseieren, men ble hektet av mot slutten av etappen. Vegard Stake Laengen forsøker å pleie en sår hals og trillet over mål sammen med grupettoen. 
 
I morgen venter nok en kupert etappe når rytterne går inn i Sentralmassivet. Etappen går blant annet over to førstekategori-stigninger, men ettersom avslutningen på etappen er relativt enkel er det sannsynlig at et brudd får lov til å gå helt inn.
   

Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
 

Publisert 15. juli 2017 kl 18.22
Sist oppdatert 15. juli 2017 kl 18.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen