/ VM

Kvinnene er i gang

De norske kvinnene tør håpe på gode plasseringer under fellesstarten.

Sist oppdatert 23. september 2017 kl 14.23
HJEMMEBANE: Presset er litt ekstra stort på de norske landslagene når VM går på hjemmebane. Foto: Marcus Liebold
HJEMMEBANE: Presset er litt ekstra stort på de norske landslagene når VM går på hjemmebane. Foto: Marcus Liebold

Solen skinner i Bergen, og kvinner senior har akkurat startet på sine 152 kilometer, fordelt over åtte runder inne i VM-løypa.
 
Selv om Norge ikke er blant favorittene til å sikre seg VM-gullet stiller landslaget en slagkraftig tropp med Katrine Aalerud, Susanne Andersen, Stine Borgli, Vita Heine og Emilie Moberg på startstreken. 
  
LES OGSÅ: Johansen tok frem dansk dynamitt
 
– Nå er vi alle gira og tente på å komme i gang. Akkurat nå er jeg ganske rolig, men tror at jeg kommer til å bli litt nervøs rittet kommer i gang, sa VM-debutanten Susanne Andersen.
 
På spørsmål om den norske lagtaktikken var det ingen av jentene som våget å prate om medalje. Fokuset dreide seg heller rundt en god lagpresentasjon.
 
– Målet mitt er som målet til laget. Vi har satt oss et litt hårete mål om en topp ti-plassering. Personlig så håper jeg at det kommer en gruppe på 30 ryttere til mål, da skal jeg være der, la Andersen til. 
 
Vita Heine kjørte lagtempoen forrige søndag, men selv om VM i Bergen er karrierens høydepunkt innrømmer hun at formen ikke er helt på topp.
 
– Jeg har følt meg litt slapp de siste ukene, men har ikke helt funnet ut av hva det er. Jeg håper derimot at det skal løsne litt i dag. Taktikken vår er å sitte langt framme og være med på det som skjer, forklarte Heine. 
 

U23-3
U23-3

SENIORDEBUTANT: Susanne Andersen starter sitt første seniormesterskap, og tør håpe på en fremskutt plassering. Foto: Marcus Liebold

Publisert 23. september 2017 kl 14.23
Sist oppdatert 23. september 2017 kl 14.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen