/ Sykler

KITTEL NOK EN GANG

Kittel knuste konkurrentene dagen før Pyrenéene.

Sist oppdatert 12. juli 2017 kl 18.06
FEM AV FEM: Kittel fortsetter å herje i massespurtene og hadde nok en gang full kontroll. Foto: Kristof Ramon
FEM AV FEM: Kittel fortsetter å herje i massespurtene og hadde nok en gang full kontroll. Foto: Kristof Ramon

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.
   
Dagens meny inneholdt nok en flat etappe, men målgang Pau minner rytterne på at noe bratt er i ferd med å skje. Det var naturligvis Marcel Kittel som var den store favoritten før etappen, etter at tyskeren har vunnet fire etapper og samtidig leder poengkonkurransen.
 
Tre ryttere kom avgårde i dagens brudd. Macieij Bodnar var en del av trioen, men angrep bruddkameratene sine med 28 kilometer igjen av etappen. Den temposterke polakken kjørte 27 kilometer alene, men ble hentet fattige 400 meter før mål.
 
LES MER: Ustoppelige Kittel
   
De norske forhåpningene til dagens spurt ble skrudd opp etter at Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet på den innlagte spurten. Inne på de siste kilometerne tok Dimension Data kontroll. Med halvannen kilometer hadde Edvald tre lagkamerater foran seg og ledet an i opptrekket. 
  
Med 250 meter igjen ble Edvald levert i front av sine lagkamerater, men slik som på de siste etappene kom det en grønn kanon bakfra. Dylan Groenewegen har tydligvis studert Kittels spurttaktikk og la seg på hjulet til tyskeren. Kittel utnyttet, slik som tidligere i touren, spurtskyggen til rytterne foran seg og kom frem i tet i mye høyere hastighet enn konkurrentene.
   
BLI MED PÅ SAMLING 2017: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival 
 
Dylan Groenewegen gikk ut på de siste 50 meterene, men klarte ikke  komme seg rundt Kittel. Nok en gang var det Marcel Kittel som krysset mållinjen først og Dylan Groenewegen måtte dermed ta til takke med en andreplass. Edvald slo hendene i styret etter mål og var forbannet over sin tredjeplass. 
   

20170712350_121737
20170712350_121737

TETT: Selv om det er kort avstand mellom rytterne hadde Marcel Kittel tilsynelatende god kontroll i dagens spurt. Foto: letour.fr
 
Alexander Kristoff bommet i spurten på det raske oppløpet og ble nummer tolv. Vegard Stake Laengen sliter fortsatt med kneet sitt og trillet over mål like bak hovedfeltet.
 
Chris Froome er fortsatt i gult, Kittel øker ledelsen i poengkonkurransen. Warren Barguil fikk en enkel oppgave å forsvare ledelsen i klatrekonkurransen i dag, men må nok ned i bukken på de neste etappene. Simon Yates trillet inn med hovedfeltet og beholdt dermed ledelsen i ungdomskonkurransen. 
  
I morgen venter den første etappen Pyrenéene. Etappen går i mål på Peyragudes etter at rytterne har syklet over blant annet HC-stigningen Port de Bales. 
 

Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Bestill ditt abonnent her. 

Publisert 12. juli 2017 kl 18.06
Sist oppdatert 12. juli 2017 kl 18.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen