Follo SK stiller fem rytter i fellesstarten Trondheim-Oslo med ambisjoner om å hindre at Jonas Orset får to seiere på rad i det 543 kilometer lange rittet.

LES OGSÅ: – Det blir nok ikke like lett å få gå denne gangen 

I fjor var det tre ryttere fra klubben i fellesstarten, men de fikk litt stang-ut på rittdagen. Knut Skaarnæs-Moldestad måtte bryte på Lillehammer på grunn av en kneskade han hadde slitt med lenge. Fredrik Lorentzen Henne og Johan Noraker Nossen hang med helt inn, og ble henholdsvis nummer fire og sju, men var helt på felgen et godt stykke før mål. 

I år er de fem, og vesentlig bedre forberedt. 

– Seier og eller pallplass er ikke urealistisk. Personlig liker jeg ikke å ha konkrete resultatmål, for resultatene påvirkes av tilfeldigheter som dagsform, taktikk, og ofte flaks og uflaks. Men innstillingen til laget er at en av oss skal vinne. Vi har ingen klar kaptein i årets ritt, men stiller med flere som har gode sjanser til å gjøre det bra, sier Nossen. 

I tillegg til de tre fra i fjor, stiller Follo SK med Sten Marius Holmen og Stian Haugland.

Sammen har de fem har allerede kjørt inn flere gode resultater denne vårsesongen. Nossen trekker fram seier og andreplass i Mjøsa Rundt første helga i juni, seier og tredjeplass i Nordmarka Rundt i pinsen, andreplass i Follorittet og tredjeplass i Stjernetråkken som noen av høydepunktene. 

LES OGSÅ: Tredelt seier i Jotunheimen Rundt 

Saken fortsetter under

SEIG: Johan Noraker Nossen (foran) vant Jotunheimen Rundt 2017 sammen med Jo Nordskar (på hjul) og Atle Thoresen. Foto: Ola Morken

Hva skal dere gjøre for å ta seieren fra fjorårsvinneren?
– Vi skal gjøre så godt vi kan for å forhindre at Jonas (Orset) kjører fra på samme måten i år, men dersom han kjører like bra som i fjor og vinner er det ikke så vanskelig å godta at det er en fortjent seier, sier Nossen, og legger til at det samtidig er litt selsomt å sykle mot Orset. 

– Det er jo kjedelig å måtte kjøre taktisk mot gode venner som Jonas Orset, som tidligere har syklet for Follo SK, men vi må nok benytte oss av de taktiske mulighetene som vi har. Vi er tross alt ikke heltidssyklister, og må kjøre på en smart måte hvis vi ikke er gode nok i rene en mot en dueller, sier Nossen.

LES OGSÅ: Solo i 13 mil 

Orset er imidlertid ikke den eneste Follo-gutta har i kikkerten. 

– Det stiller flere andre gode på start som vi kommer til å følge med på underveis, spesielt Erno Kainulainen, Jørn Fjeldavlie. Disse kjørte bra i henholdsvis fjorårets Jotunheimen Rundt og Trondheim-Oslo i fjor, sier Nossen.

Hva blir taktikken?
– Vår taktikk vil nok blant annet avhenge av hva konkurrentene våre finner på og det er ikke sikkert at vi kommer til å ta ansvar og tette alle luker alene hvis vi ikke får hjelp. En del av vår taktikk blir at konkurrentene våre ikke skal være helt forberedt på hva vi kommer til å finne på. Kanskje har vi tenkt å komme med noen overraskende trekk underveis som kommer til å stresse dem litt. 

Hvilken fordel har dere av å stille som lag?
– Det er naturligvis en enorm fordel når vi har flere gode. Vi har flere på start som er kapable til å vinne, og vi har ryttere med forskjellige egenskaper. Vi har ryttere som kan henge med godt i bakker, vi har ryttere som kan vinne spurten, og vi har ryttere som kan vinne fra solobrudd med 100 kilometer til mål. 

JEGERE: Fredrik Lorentzen Henne i front med Johan Noraker Nossen og resten av gruppa som jaget Jonas Orset på fellesstarten i fjor. Foto: Ola Morken