– Det gikk vanvittig fort fra start, og jeg klarte aldri å komme helt opp i teten, sier Fredrik Haraldseth etter rittet, og forteller om krevende forhold i det danske rittet.

– Det var en veldig teknisk og morsom løype med gjørmete svinger og bratte løpebakker. Jeg lå lenge og knivet med Håkon (Lunder Aalrust), men jeg trakk til slutt det lengste strået og ble nummer sju, mens han ble nummer åtte, sier Haraldseth, som ble nummer tre på lørdagens Superpokal Voldsløkka etter et uheldig møte med en planke med spiker.

LES OGSÅ: – Ett av de kuleste oppgjørene jeg har hatt 

Haraldseth reiste rett fra Superpokal Voldsløkka i Oslo lørdag ettermiddag til Helsingør i Danmark for å bryne seg på internasjonalt nivå i sykkelkross på søndagens Kronborg Park Cross.

Topp 3 menn
1. David Eriksson, Sverige,1:03.29.443
2. Henrik Jansson, Sverige, 1:03:39.807
3. Martin Eriksson, Sverige, 1:04:31.131
--
7. Fredrik Haraldseth, Norge, 1:05:26.454
8. Håkon Lunder Aalrust, Norge, 1:05:29.214
14. Henrik Lunder Aalrust, Norge, 1:09:07
24. Henrik Myge Gulsrud, Norge, -1

Fullstendige resultater

VM-AMBISJONER
Denne sesongen har 25-åringen fra Bærum og Omegn CK/Swix Hard Rocx ambisjoner om å representere Norge i VM i Valkenburg i Nederland i februar.

I tillegg til Norgescup og NM i november satser Haraldseth på flere ritt i verdenscupen i kross senere i høst, og søndagens ritt i Danmark var sesongens første konkurranse på UCI-nivå.

– Jeg kjenner at det er uvant å stille i et felt med så sterk posisjonskamp fra start, men det var veldig nyttig, og utfra egen erfaring løfter vi oss mye på bare noen få ritt på dette nivået, sier Haraldseth.

I fjor deltok han i EM i kross, men fikk stang ut på mesterskapet.

LES OGSÅ: Møtte motstand i EM 

Neste helg reiser Haraldseth til Spania for å sykle sesongens siste terrengritt sammen med lagkollega Ole Hem, som vant lørdagens Superpokal Voldsløkka. Deretter blir det fokus på kross fram til etter VM i februar. 

AMBISIØS: Fredrik Haraldseth sikter mot kross-VM i Nederland i februar. Foto: Privat