Prosjektet Green Cycling Norway debuterer i rittsammenheng med et regionslag det ti dager lange etapperittet Tour du Maroc. Rittet, som er en del av den afrikanske UCI-touren, starter i Rabat fredag 6 april og avsluttes i Casablanca 15. april.  

Laget til Green Cycling Norway i Tour de Maroc består Jørgen Strømstad Sunde, Joachim Strindin og Aasmund Groven Lindtveit fra IK Hero, Maxim Gjerdalen Foray og Jonas Ellingsen fra Ringerike SK, og Marius Blålid fra Sandefjord SK. Blålid syklet tidligere for det norske kontinentallaget Team FixIT, som ble lagt ned etter sesongen 2017.

Ellingsen ble imidlertid skadet etter at han ble påkjørt under trening for et par uker siden, og kan derfor ikke delta i rittet. Green Cyclings tropp teller dermed bare fem mann allerede før touren er i gang.  

Landevei tok en prat med Aasmund Groven Lindtveit i forkant av det ti etapper lange rittet i Nord-Afrika.

– Hva forventer dere?
– Jeg tror alle mann er spente på hvordan dette vil bli. Jeg har aldri syklet et etapperitt i denne kategorien før så jeg er meget spent på hva jeg har i vente. Det vi er ganske sikre på er at det vil bli blodig hardt, men også en opplevelse for livet. Man må gripe sjanser som dette når de kommer!

– Hvordan har dere forberedt dere?
– Folk på laget har sannsynligvis trent ulikt, men jeg er ganske sikker på at alle gutta har lagt ned et solid grunnlag med trening før sesongen. For meg blir dette sesongstarten, mens noen av gutta har også syklet ritt i både Belgia og Frankrike. Det blir spennende å se om treningen virkelig har fungert eller ikke. Jeg har brukt store deler av vinteren på ski, og syklet intervaller inne på rulla, samt at jeg hadde en uke på Gran Canaria der jeg fikk lagt ned en del timer.

LES OGSÅ: Lindtveit vant fellesstarten 

– Er dere ryttere som pleier å sykle sammen som et lag?
– Jeg og Jørgen (Strømstad Sunde) syklet sammen for IK Hero i fjor. Joachim (Strindin) er nykommer på Hero, og utenom det har vi konkurrert mot hverandre før.

– Hva krever Green Cycling Norway av rytterne?
– Vi som sykler skal være gode representanter for sunn sykling. I det inngår blant annet å ikke forsøple løypetraseen med gelpapir og flasker.

Miljøbudskap
Green Cycling Norway stiller i rittet blant annet for å sette søkelys på miljøbevissthet i Afrika.

– Vi ønsker å vise at vi mener alvor med å fronte grønne verdier inn i sykkelmiljøet. Fremover håper vi å få engasjert bedrifter til å bli med i prosjektet - vi mangler enda finansiell støtte. Men vi tror det er et bra og viktig prosjekt, og vi er sikre på at dører vil åpne seg for oss på sikt, sier Jonas Orset, som er en av initiativtakerne til Green Cycling Norway sammen med Thomas Rem.

Hør podcast om Green Cycling 

Foreløpig er Green Cycling Norway et prosjekt uten en fast stamme av ryttere. Men på sikt håper Orset å etablere et mer tradisjonelt lag og organisasjon.

– Vi er foreløpig et provisorisk lag, men vi håper å ha budsjett til å sette sammen et ordentlig opplegg og lag til neste år. Vi har kontakter og får flere invitasjoner, men med manglene budsjett må vi vurdere troppen til de enkelte rittene litt utfra hvem som er villig til å dekke reise selv, forklarer Orset.

Han antyder at neste UCI-ritt for Grenn Cycling Norway blir Horizon Park i Kiev 1. til 3. juni.

Dette er Tour du Maroc 2018

Tour du Maroc arrangeres for 31. gang og er et UCI etapperitt av kategori 2.2.
6.april: Rabat-Meknes
7.april: Fes-Khenifra
8.april: Beni Mellal – Marrakech
9.april: Marrakech-Ouarzazate
10.april: Ouarzazate-Zagora
11.april: Tazenakht-Taroudant
12.april: Taroudant-Agadir
13.april: Agadir-Essaouira
14.april: Safi-El Jadida
15.april: El Jadida-Casablanca