/ Sykler

GLAD I RULLA

– Jeg syns det er digg å sitte inne å pushe watten, sier Martine Fon.

Sist oppdatert 5. januar 2017 kl 06.00
RULLER: Martine Fon har et godt forhold til rulla, og liker å kjøre hardt. Foto: Ingeborg Scheve
RULLER: Martine Fon har et godt forhold til rulla, og liker å kjøre hardt. Foto: Ingeborg Scheve

Vi har tatt praten med norske syklister, for å finne ut hva som er deres yndlingsrulleøkter på rulla, hvorfor de like disse og hvilket treningsutbytte disse gir. Følg med gjennom vinteren!

– Å sitte på rulla forbinder jeg med smerte. Det er hardt, svette og visualisering. Men jeg liker å pushe kroppen og kjenne at jeg blir bedre og tåler mer, litt etter litt, sier CK Victoria-rytteren, som blant annet ble nummer to sammenlagt i Tour de Hallingdal 2016.

Les også: Slik blir Arctic Race 2017

27-åringen jobber fulltid som sykepleier ved siden av syklingen og har et godt forhold til rulla. Hun bruker den aktivt i sin treningshverdag, først og fremst til harde intervaller der hun kjører med wattmåler, og deler en av sine favorittrulleøkter.

– Selv om det ofte kan føles håpløst tungt og hardt, har jeg blitt glad i rulla. Man må jobbe mye med både hodet og bena. Jeg må jobbe hardt og strukturert for og få til øktene slik jeg ønsker dem. Sykkelen går ikke av seg selv. Det er nok noe av det som også driver meg time etter time inne, der jeg sitter og stirrer mot en hvit vegg, eller på en skjerm hvor jeg alltid drømmer om høyere tall enn hva måleren viser, sier Fon.

– Drømmen er å bli proff, og da må det jobbes hardt.

Hva er favorittøkta?
– Favoritt økta på rulla er 4-minuttere. Her kan man pushe kroppen ganske bra over en kort periode, før det er små pauser.

Hvorfor liker du den?
– Det er beinhardt, og man må ha fokus hele veien for å opprettholde watten, som skal være over terskel.

Hva er det spesifikke treningsutbyttet fra en slik økt?
– Hensikten med denne økten er å øke det maksimale 02-opptaket.

Hvor lang tid tar den?
– Denne økta er effektiv og trenger ikke ta så lang tid. Hvis du kjører for eksempel seks drag på fire minutter hver med to minutter pause mellom dragene, har du en effektiv økt på rundt 70-80 minutter inkludert oppvarming og nedkjøring.

Hva slags rulle kjører du på, og hva liker du med den?
– Jeg kjører øktene mine på Stages wattsykkel og spinningsykkel med watt.

Hvor ofte kjører du den?
– Å jobbe som sykepleier samtidig som man skal trene mye er en hårfin balansegang og det må tilpasses ut i fra hvor mye jobb jeg har uke etter uke. Men jeg er svært glad i å kjøre intervaller og som regel blir det mellom 2-3 intervalløkter i uken av ulike typer.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Martine Fon Jan 1-17 Foto Sindre Haugsvær 1200x800
GRUNNTRENING: Martine Fon (27) har store ambisjoner, og legger for tida grunnlaget for sesongen 2017 på Gran Canaria. Foto: Sindre Haugsvær

GRUNNTRENING: Martine Fon (27) har store ambisjoner, og legger for tida grunnlaget for sesongen 2017 på Gran Canaria. Foto: Sindre Haugsvær

Publisert 5. januar 2017 kl 06.00
Sist oppdatert 5. januar 2017 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen