KOMFORTABEL LEDER: Audun Brekke Fløtten er klar for å kjøre Norgescup i ledertrøyen i morgen. Foto: Kristof Ramon
FREDAGSPRATEN: AVSLAPPET LEDER
Audun Brekke Fløtten lar seg ikke stresse av den gule ledertrøya.
TEKST: PETER ANDREAS PRYDZ GØRBITZ
Publisert: fredag 28. juli 2017 kl. 18.03

I morgen går årets femte norgescup av stabelen i Sandefjord. Vi slo på tråden til sammenlagtleder Audun Brekke Fløtten før årets nest siste cuprunde.

 

-       Hei Audun, hva gjør du akkurat nå?

-       For øyeblikket ligger jeg på senga med en kaffekopp, og lader opp til Sandefjord GP om et par timer.

 

-       Er det fast rituale før ritt?

-       Nei det er vel ikke egentlig det, for det er sjelden man har mulighet til det, men det er deilig når man har sjansen.

 

-       Showritt om noen timer og så Norgescup kl 08.30 i morgen. Blir det full gass i kveld, eller holder man igjen litt til morgendagen når man leder Norgescupen?

-       Hvis man skal være med på et kriteriumsritt så må man nesten kjøre full gass. Jeg kommer absolutt til å prøve og så får vi se hva som skjer, men det er ikke noe hemmelighet at morgendagen er viktigere.

 

-       Hva er planen for fellesstarten i morgen tidlig? Får vi se et Uno-X-lag som kjører for å beskytte ledertrøyen?

-       Det er en klisjé, men angrep er jo på flere måter det beste forsvar. Vi har ingen planer om noe annet enn å gjøre det til et skikkelig sykkelritt. Det ser ut som en morsom løype hvor man kan få et passe hardt ritt.

 

-       To ritt igjen av årets Norgescup, og du har ledertrøyen med ganske god margin, påvirker det hvordan du angriper morgendagen?

-       Nei egentlig ikke, jeg kommer bare til å fokusere på et best mulig enkelt ritt, og så får man heller se litt på stillingen og eventuelt markere noen ryttere når vi kommer til den siste ritthelgen. De to bak meg i sammendraget starter vel ikke i morgen, så det bør være mulig å øke luken, samtidig som det er mange sterke ryttere som kan ta innpå. 

 

-       Du har kjørt inn mange bra resultater i UCI-ritt i år, hvordan er det å komme hjem å kjøre Norgescup?

-       Det blir et helt annet nivå i utlandet, og det blir også en veldig annerledes type kjøring når nivået er mye høyere. Når man kjører Norgescup er det med et soleklart mål om å få til et toppresultat. Som lag er vi her imidlertid først og fremst for å lære, vi kjører mange tøffe løp, så noen ganger er det greit å være blant lagene som må ta ansvar og styre løpsutviklingen.

 

I K-elite er det Ingrid Moe fra Bergen CK som leder Norgescupen før morgendagens ritt.

 

Slik er programmet for morgendagens Norgescupritt

  • 08:30 Sandefjord Grand Tour – M Senior, 11 runder (172km)
  • 13:00 Sandefjord Grand Tour – M Junior, 8 runder (125km)
  • 13:08 Sandefjord Grand Tour – K-senior / K-junior – 8/5 runder (125/77km)