/ Sykler

FÅR 100 000 KRONER TIL LANDEVEISCUP

NCF Region Øst viderefører landeveiscupen for barn og unge.

Sist oppdatert 23. februar 2017 kl 08.43
REKRUTTERING: NCF Region Øst viderefører landeveiscupen for barn og unge, som ble etablert i forkant av fjorårssesongen. Foto: NCF Region Øst
REKRUTTERING: NCF Region Øst viderefører landeveiscupen for barn og unge, som ble etablert i forkant av fjorårssesongen. Foto: NCF Region Øst

Årsmøtet i NCF Region Øst bestemte å fortsette å støtte landeveiscupen, og har satt av 100.000 kroner til rekrutteringsprosjektet også i år.

Cupen ble etablert for sesongen 2016, etter mal fra terrengcupen Kalas Cup (tidligere UB-Cup), som trekker flere hundre ryttere til hver av rundene. Årets utgave av landeveiscupen har totalt åtte ritt: fire før sommerferien og fire etter ferien.

Les også: SLIK BLIR KALAS CUP 2017 

SENKER TERSKELEN
Rittene i cupen arrangeres på omgang mellom flere klubber i Oslo og Akershus, og formålet med cupen er at det skal senke terskelen for å bli med på landeveisritt.

– Dette skal være en inngangsport til landeveissykling. Vi gjør det enklere å bli med og det gjør at det blir litt lavere skuldre i hele cupen. Det er ett påmeldingssystem for alle rittene, og melder man seg på alle rittene på en gang, er det billigere enn å melde seg på hvert og ett ritt. Deltakerne har samme startnummer hele sesongen, forteller Egil Holstad, som er ansvarlig for cupen i NCF Region Øst.

Rittene i landeveiscupen for barn og unge legges til etablerte arrangementer, slik at infrastrukturen for rittene allerede er på plass. Disse rittene har klasser for aktive ryttere fra 17 år og eldre, men med støtte fra regionen har rittene nå også klasser for deltakere under 16 år. 

Les også: FÅR IKKE KREVE INN TURRITT-10-KRONINGEN 

ØKENDE INTERESSE
I fjor trakk landeveiscupen rundt 150 ryttere til hvert ritt, og det er arrangørene fornøyd med. Nå håper NCF Region Øst at cupen vil trekke enda flere, og mener slike tiltak er viktige for rekruttering og utvikling til landevei.

– Har vi 300 ryttere innom cupen i løpet av sesongen skal vi være fornøyde, sier Holstad.

NCF Region Øst støtter cupen med 60 kroner per deltaker, dekker kostnader til tidtaking og kommisærutgifter til rittene uten kostnad for arrangørene.

– Dette er vinn-vinn for alle parter. Vi i regionen prøver å skape mer aktivitet for barn og ungdom, klubbene får mer ressurser til å drive barne- og ungdomsarbeid, og flere unge ryttere får et tilbud, sier Holstad.

Terminliste 2017
20.april: Follo - Gateritt - Drømtorp Industriområdet 
25.april: Nesodden - Tempo
9.mai: Nittedal – Tempo (Mila)
16.mai: Ullensaker CK – Fellesstart
13. Juni: RYE – Bakketempo
20.august: BOC – Fellesstart
28.august: IF Frøy – Bakketempo
12.september: Follo SK – Gateritt  

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 23. februar 2017 kl 08.43
Sist oppdatert 23. februar 2017 kl 08.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen