Tirsdag sa Arild Eriksen på Twitter at han gir seg i Eurosport. Onsdag var det definitivt over.

– Jeg er ferdig i Eurosport. Jeg slutter. Det syns jeg er fryktelig trist, for sendingene har vært et fantastisk produkt å jobbe med. Eurosport har mange gode kommentatorer det er spennende å jobbe sammen med, og den interaktive kontakten med seerne har bidratt til å gjøre programmene gode, sier Eriksen til Landevei onsdag ettermiddag like etter at han avsluttet sitt siste møte med arbeidsgiveren.

Mer jobb for uendret lønn
Eriksen slutter fordi Eurosport og eierne Discovery ikke er villige til gi ham en kontrakt som er rettferdig i forhold til den arbeidsmengden og innsatsen han legger ned i kommentatorjobben for kanalen.

– Kort fortalt insisterer de på at jeg skal fortsette på samme betingelser som før, uten å ta hensyn til at sendingene er blitt lenger. Altså mer jobb til samme lønn. Jeg har i flere måneder forsøkt å få på plass en kontrakt for 2018, og jeg har vært villig til å strekke meg langt. Mitt siste tilbud til dem ville ikke gitt dem økte kostnader, men det ville gjort at jeg kom bedre ut av det. Det var de ikke villige til å gå med på, og da må jeg sette ned foten et sted, sier Eriksen.

Eurosports kommunikasjonsdirektør Espen Skoland ønsker ikke å gå inn i detaljene rundt forhandlingene, men bekrefter overfor Landevei at arbeidsforholdet opphører.

– Vi er ikke blitt enige om ny kontrakt, og vi ønsker ham lykke til videre, sier Skoland.

Les også: Landevei innleder samarbeid med Eurosport

Saken fortsetter under

Skjermdump Twiiter

Skjermdump Twiiter

Tap for Eurosport
Ekspertkommentatoren etterlater seg et tomrom, da Eurosport med Eriksen hadde etablert et nisjeprodukt som ingen av de andre rettighetshaverne i Norge kan fylle umiddelbart. Det kan koste kanalen dyrt, både i omdømme og seeroppslutning.

– Tapet er for Eurosport, sier Henrik Alpers, redaktør i Landevei.

Han har tilbrakt timevis i kommentatorboksen sammen med Eriksen, og mener det ikke blir lett for Eurosport å finne en arvtaker.

– Arild Eriksen er et produkt av seg selv, og en finner ikke en like kompetent kommentator over natten. Han har støttet seg på lidenskap, relevante syklister og andre fra sykkelmiljøet. Sykkel har stor sendeflate på Eurosport, og han har således vært en viktig del av identiteten og kontinuiteten til kanalen. Sesongen er jo allerede i gang, så dette er i beste fall et klønete tidspunkt, sier Alpers.

Etter at Eriksen twitret om sin beslutning, lot ikke reaksjonene fra sykkelmiljøet vente på seg.
Se forumtråden på Landevei HER

På bar bakke
Etter seks år som sykkelkommentator på fulltid står Eriksen nå uten jobb.

– Jeg klikket meg inn på finn.no i dag for å se om jeg finner noen spennende jobber. Jeg er åpen for alt, men det hadde vært gøy å fortsette å jobbe med sport, og aller helst sykling, sier han. 

KOLLEGAER: Kurt Asle Arvesen (til venstre) var en god kollega i kommentatorboksen til Eurosport, og har vært en god sparringspartner på flere måter, sier Arild Eriksen. Foto: Henrik Alpers

Les også: Hvem vinner Lillehammer-Oslo?

Les også: De siste nyhetene om landeveissykling