/ VM

Dumoulin utklasset konkurrentene

Årets Giro-vinner med overlegen triumf i Bergen.

Sist oppdatert 20. september 2017 kl 18.20
I DET UMULIGE HJØRNET: Tom Dumoulin var nesten minuttet foran nærmeste konkurrent. Foto: Kristof Ramon.
I DET UMULIGE HJØRNET: Tom Dumoulin var nesten minuttet foran nærmeste konkurrent. Foto: Kristof Ramon.

Bergen by viste seg på den fjerde mesterskapsdagen nok en gang fra sin beste side - regnet uteble nesten til slutten, hele startområdet ved Grieghallen var stappfullt av tilskuere, og Fløyen var et kapittel for seg.

LES OGSÅ: Er du i Bergen under VM? På fredag lanserer vi ny bok - bli med!

Det var kanskje ikke den helt store overraskelsen, at det var Tom Dumoulin som ble verdensmester på tempo. Han leverte en prestasjon av de sjeldne,  ledet fra start til mål, på slutten av rittet så han til og med ryggen til årets sterkeste rytter, Chris Froome.

LES OGSÅ: Vi tester lissesko

– Jeg kan ikke tro det. Det er helt fantastisk. Jeg hadde en ekstremt bra dag, jeg trodde det var noe galt med wattmåleren min fordi tallene var så høye. Å ta to gull her i Bergen er utrolig. Det var overraskende at vi vant lagtempoen sist søndag. I dag var jeg en av favorittene, men da er det kanskje enda vanskeligere å forholde seg rolig, sa han til UCI etter målgang.

Opp Fløyen ble han heiet opp i et gigantisk folkehav, til forveksling likt Alpe d'Huez eller Koppenberg. Den stupbratte stigningen var en miks av de som hadde drukket der siden i går, elleville skolebarn og tusenvis av sykkelfans fra hele verden. Med unntak av en hockeytakling av lokalt politi, gikk rittet eksemplarisk for seg.

Timer tidligere hadde våre norske representanter Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad gjort to godkjente tempoer:

Andreas, i sitt første VM, endte på 31. plass. Edvalds 17. plass, en plassering han fikk uten de ivrigste ambisjonene, var et resultat av rå kjøring opp Fløyen. Akkurat det var godt å se for norske sykkelfans som gleder seg til søndagen.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Joachim Lunds KOM i Birkelundsbakken.

Slovenske Primoz Roglic leverte også sterkt opp til Fløyen, og sikret sølvmedaljen. Chris Froome kom til Bergen med gull i sikte, men måtte nøye seg med en ny bronsemedalje. 

- Jeg må være fornøyd med en bronse, jeg ga alt jeg hadde og kan ikke være skuffet. Den sterkeste mannen vant, Tom Dumoulin var ustoppelig i dag, gratulerer til ham.  Publikum var helt fantastisk, absolutt fantastisk, de siste kilometerne var helt utrolig, sa Froome om galskapen i den bratte bakken. 

Alle de tre medaljørene startet i siste pulje, hvor regnværet gjorde ting utfordrende for de store favorittene. Blant rytterne som måtte i bakken var polske Maciej Bodnar og australske Rohan Dennis. Sistnevnte mistet trolig en medalje på fallet.

I FORM: Edvald Boasson Hagen viste gode takter på dagens tempo. Foto: Henrik Alpers

VM Tempo M-Elite 

1.Tom Dumoulin (Netherlands) 0:44:41
2. Primoz Roglic (Slovenia) 0:00:58
3. Chris Froome (Great Britain) 0:01:21
4. Nelson Oliveira (Portugal) 0:01:29
5. Vasil Kiryienka (Belarus) 0:01:29
6. Gianni Moscon (Italy) 0:01:29
7. Wilco Kelderman (Netherlands) 0:01:34
8. Rohan Dennis (Australia) 0:01:37
9. Tony Martin (Germany) 0:01:40
10. Jan Tratnik (Slovenia) 0:01:43

...

17. Edvald Boasson Hagen (Norway) 0:02:11

31. Andreas Vangstad (Norway) 0:03:09

Publisert 20. september 2017 kl 18.20
Sist oppdatert 20. september 2017 kl 18.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen