/ VM

Disse sykler VM for Norge

Sykkelforbundet har tatt ut seks menn til VM på hjemmebane.

Sist oppdatert 24. august 2017 kl 14.56
VM-KLAR: Andreas Leknessund sykler både tempo og fellesstart under VM i Bergen i september. Foto: Per Erik Mæhlum
VM-KLAR: Andreas Leknessund sykler både tempo og fellesstart under VM i Bergen i september. Foto: Per Erik Mæhlum

Seks juniorer er klare for fellesstarten under VM i Bergen 16. til 24. september. I tillegg skal tre av dem sykle både tempo og fellesstart, og regjerende Europamester i tempo, Andreas Leknessund er en av dem. 

Tempo er det første av rittene, der juniorgutta sykler tirsdag 19. september, og er den øvelsen landslagsleder Kai Lexberg mener Norge har størst sjanse til å ta medalje.

– Andreas (Leknessund) har vunnet mye temporitt og er i tillegg er regjerende Europamester på tempo. Derfor er kanskje dette den øvelsen Norge har størst forhåpninger om medalje på under mesterskapet. Søren (Wærenskjold) kjører også bra tempoer med sølv i NM bak Andreas og femteplass i EM. Ettersom vi har Europamesteren får vi en ekstra plass, og det gir oss en mulighet til å ta ut en ekstra rytter. Rett før EM var Olav (Hjemsæter) kun to bak Søren på tempoen i Niedersachsen. Han har også vist gode takter på temporitt her hjemme. Alle tre rytterne kan på en maks-dag havne topp 10, sier Lexberg i en pressemelding.

LES OGSÅ: EM-gull og stang ut 

På fellesstarten er det mer åpent. Samtidig gir det også mange muligheter for Norge, mener Lexberg, og legger til at uttaket ikke har vært spesielt vanskelig.

– Vi leder Nations Cup (tilsvarende verdenscup, red.anm.) og har kjørt godt på veldig mange gode ritt i år. Vi har kanskje ikke de sterkeste enkeltrytterne til enhver tid, men vi har sannsynligvis det sterkeste laget totalt sett. Det gjør at vi har mange ryttere å spille på underveis i VM-fellesstarten. De seks uttatte er de seks som har tatt Nations Cup-poeng, og som var topp seks på NM. Slik sett var uttaket forholdsvis greit. Det er disse utøverne som har umerket seg mest gjennom sesongen, sier Lexberg.

LES OGSÅ: Alt om VM i Bergen i neste utgave av Landevei - 124 sider med alt om årets VM, fra mesterskapsløyper til medaljekandidater, bakgrunn og historie. 

Disse sykler tempo 19. september
Andreas Leknessund, Ringerike SK
Søren Wærenskjold, Ringerike SK
Olav Hjemsæter, Glåmdal SK

Disse sykler fellesstart 23. september
Idar Andersen, Gauldal SK
Olav Hjemsæter, Glåmdal SK
Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK
Andreas Leknessund, Ringerike SK
Søren Wærenskjold, Ringerike SK
Ludvig Fischer Aasheim, SP Rye Sykkel

Resten av det norske landslaget tas ut senere.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 24. august 2017 kl 14.56
Sist oppdatert 24. august 2017 kl 14.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen