Team Duke Sport vant damenes lagkonkurranse, selv om dagens beste dametid tilhører Hedda Skogesal Samsing fra Asker CK. Hun var inne på 2:16:54, mens Dukes første rytter, Lisa Christin Axman, klokket inn på 2:19:42. 

Like bak Axman fulgte kaptein Monica Storhaug og ytterligere fem på rappen. Totalt var det 14 Duke-damer som startet, sju kom samlet til mål sammen med Axman og Storhaug og resten noen minutter bak, med unntak av en rytter som punkterte fem minutter etter start og en som måtte gi seg på grunn av kulda. 

– Beina gikk av seg selv. Jeg syklet på autopilot i dag, sier Storhaug, som er initiativtaker til Duke Sport, og derfor ekstra spent på rittdebuten til den nyetablerte laget. 

Saken fortsetter under

RASKEST: Lisa Christin Axman var første Duke-dame i mål. Foto: Eirik Granly

Damelaget startet i samme pulje som Atea og Drøbak, men hadde bestemt seg for å la de andre lagene kjøre av gårde først, slik at de kunne kjøre i fred og fokusere på sine oppgaver. Det fungerte nesten knirkefritt. 

– Vi hadde ikke så veldig mye is i magen og la ut cirka halvminuttet bak karene. Derfor hadde vi litt klabb og babb i starten, og det ble mye forbikjøringer, forklarer Storhaug. 

– Jeg tror ikke vi tapte så mye tid på dette, men det skapte litt stress. Da vi fikk roet ned gikk det bedre, sier hun. 

Storhaug er likevel fornøyd med lagets aller første ritt, og forventer at laget vil legge av seg den typen stress utover våren. 

– Vi har mye fart i laget, men ikke alt det kom fram i dag, sier Storhaug. 

Slik gikk det med herreklassen: Sekundstrid i Enebakk Rundt

Saken fortsetter under

SLITEN: Hanne Aalstad måtte ned på halen på siste bakken og var glad for å komme i mål. Foto: Eirik Granly

Må sykle fortere
Nå har Storhaug fått en pekepinn på hva rytterne kan levere og hva de må trene på fram mot Styrkeprøven Lillehammer-Oslo 16. juni. Da er ambisjonen å holde over 40 kilometer i timen i snitt. Klarer de det, vil de sette ny damerekord på distansen med god margin. 

– Laget sykler ryddig og trygt, så det er fart vi må jobbe med framover nå. Det å tørre å slippe opp 100 prosent. Det handler om å gi gass og lide, sier hun. 

Duke Sport ble opprettet i fjor høst og hadde sin første fellessamling i slutten av oktober. I løpet av vinteren har rytterne trent på egenhånd, samt at fire av dem også syklet sammen på Gran Canaria i påsken. 

LES OGSÅ: Dette laget skal vinne Lillehammer-Oslo 

Totalt har Storhaug 26 ryttere i stallen. Flere av rytterne har både norske og internasjonale mesterskapstitler. 

– De fleste damene her kjenner hverandre fra før, da nesten alle har vært i sykkelmiljøet i mange år. Rytterne er håndplukket, og det er lagt stor vekt på tidligere resultater i tillegg til evnen til å kunne tilpasse seg i en gruppe. Det blir svært viktig når det er så mange fantastisk gode individualister som skal jobbe sammen i et team, sier Storhaug. 

Etter helgas samling og dagens ritt er hun optimistisk med tanke på lagets målsetting i juni, både når det gjelder kapasitet og engasjement. 

– Den første samlinga med laget var helt fantastisk. Lørdag syklet vi 15 mil og søndag syklet vi hele Enebakk Rundt. At folk kommer helt fra Stavanger og legger seg inn på hotell for å være med på samling, det sier litt om viljen i dette laget, sier Storhaug.