/ Sykler

Damerekorden fra 2017 står støtt

Duke Sports jenter syklet ti minutter for sakte til å Oslo.

Sist oppdatert 16. juni 2018 kl 15.25
SEIER MEN IKKE REKORD: Duke Sport vant lagkonkurransen for kvinner i Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, men var ikke i nærheten av fjorårets rekord. Foto: Styrkeprøven
SEIER MEN IKKE REKORD: Duke Sport vant lagkonkurransen for kvinner i Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, men var ikke i nærheten av fjorårets rekord. Foto: Styrkeprøven

– Vi nådde ikke målet vårt og langt derifra, sier Monica Storhaug, som er kaptein i Duke Sport. 

Laget hadde ambisjoner om å sykle Styrkeprøven Lillehammer-Oslo på fire og en halv time, men greide bare så vidt å krype under fem timer. Rekorden er 4:46:49 og ble satt av Ladies Edition Race Team i fjor.

Storhaug gir motvinden skylda, for innsatsen i laget var det ikke noe å utsette på.  

– Derfor er det heller ingen som er skuffet over at rekorden ikke røk, sier hun. 

LES OGSÅ: Slik skal damerekorden slås 

Skjema sprakk på Gjøvik
– Da vi satte målet om 4:30, var det en medvindstaktikk. Det begynte ganske bra fra Lillehammer, og vi hadde høy snittfart til Gjøvik, men derifra og inn bare økte vinden på, og da ble vi for mange tynne jenter som måtte slåss mot vinden i front til at vi kunne greie ny rekord, sier Storhaug. 

Hun legger til at hun er overrasket over hvor lite vind som skal til før det gjør betydelig utslag på gjennomsnittsfarten. Fasiten i mål ble 4:56:34 og 38.41 kilometer i timen som snittfart. 

Storhaug er likevel imponert over laget. 

– Rulla blåste fram og tilbake i veien, men det var aldri skummelt eller farlig, og det var kjempegod stemning i laget hele veien, sier hun. 

Fortsetter neste år
Laget ble opprettet for å sette ny damerekord på Lillehammer-Oslo 2018, men ettersom rekorden fortsatt står, er det ingen grunn til å oppløse prosjektet nå, sier Storhaug. 

– Vi kommer til å sykle noen flere ritt til høsten. Og det siste Camilla Gotaas Johnsen sa før hun dro, var at det er bra rekorden fortsatt står, for da har vi noe å jobbe mot til neste år også.

Publisert 16. juni 2018 kl 15.25
Sist oppdatert 16. juni 2018 kl 15.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen