/ Sykler

DET GRØNNE TOGET

Ingen kan stoppe Marcel Kittel i spurten.

Sist oppdatert 11. juli 2017 kl 17.41
USTOPPELIG: Marcel Kittel har vunnet alle massespurtene han har deltatt i så langt i touren. Foto: letour.fr
USTOPPELIG: Marcel Kittel har vunnet alle massespurtene han har deltatt i så langt i touren. Foto: letour.fr

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 
 
De siste fjelletappene i Tour de France har sørget for et stort mannefall. Velt og tidsgrenser har ført til at store stjerner som Richie Porte, Geraint Thomas og Arnaud Démare ikke skrev seg inn i dagens protokoll. Dagens etappe var regnet for å være tourens flateste og ga rytterne som overlevde de foregående etappene en mulighet til å slikke sårene sine.
  

TOMANNSBRUDD: Yoann Offredo (bak) og Elie Gesbert gikk avgårde i brudd, men ble hentet av hovedfeltet mot slutten av etappen. Foto: letour.fr  
    
En flat profil betød også at de norske håpene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff skulle få muligheten til å skinne etter flere dagers fravær i teten. De to franskmennene Yoann Offredo og Elie Gesbert kom avgårde i dagens brudd. Med kun to ryttere i front ble det ikke noe problem å kontrollere etappen inn til massespurt for spurtlagene bak i feltet.
   
LES MER: Oppsummering fra første hviledag
    
Sju kilometer fra mål ble den franske duoen i front hentet av feltet. Inn på den siste kilometeren lå Alexander Kristoff perfekt på bakhjulet til lagkamerat Marco Haller. Gjennom den småtekniske avslutningen ble Kristoff geleidet nydelig inn på oppløpet.
    
Da Kristoff skulle passere lagkameraten sin med 250 meter igjen til mål ble han derimot stengt inne i et øyeblikk og mistet mye fart. Bakfra kom selvfølgelig Marcel Kittel i den grønne trøya, et angrep som ble vanskelig å svare på for Kristoff sin del. Slik som tidligere i touren utnyttet tyskeren spurtskyggen til rytterne foran seg og skøyt fart inne på oppløpet. Over målstreken var Kittel nok en gang overlegen og tok sin fjerde etappeseier i årets Tour de France.
 
LES MER: Uran vant etter målfoto
    
Etter en litt trøblete start på touren klarte John Degenkolb å få til en bra spurt og tok andreplassen. Alexander Kristoff ble femtemann, mens Edvald Boasson Hagen spurtet inn til tiendeplass. Vegard Stake Laengen startet dagen med et hovent kne etter en velt på den niende etappen og trillet til mål litt bak hovedfeltet, som en av de siste på dagens etappe.
 

GRØNN DRØM I PARIS: Marcel Kittel er den desidert beste spurteren i årets tour. Holder han den grønne trøya helt til Paris? Foto: letour.fr
  
Chris Froome holdt seg ute av trøbbel og beholdt ledelsen i sammendraget. Marcel Kittel økte forspranget i poengkonkurransen etter dagens seier. Warren Barguil bærer klatretrøya, mens Simon Yates fortsatt blir å finne i den hvite ungdomstrøya.
  
I morgen venter nok en flat etappe. Kittel er selvfølgelig den store favoritten, mens Edvald og Kristoff må gruble på hvordan den store tyskeren skal knekkes i spurten.   
 
Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Bestill ditt abonnent her. 

Publisert 11. juli 2017 kl 17.41
Sist oppdatert 11. juli 2017 kl 17.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen