Med sitt nye WMN-konsept ønsker Canyon å gå bort fra de dårlige løsningene på små rammestørrelser som har preget landeveissyklene de siste årene.
Istedet for å lage en ramme med én geometri som man bare forminsker, er rammene i WMN-segmentet designet uavhengig av hverandre slik at geometrien skal passe kroppslige proposisjoner uansett høyde.

Canyons kvinnesykler går nå derfor helt ned i str. 3XS for at selv ei på 152cm skal sitte komfortabelt.
Det spesielle grepet Canyon nå gjør er at i størrelsene 2XS og 3XS kommer sykkelen utstyrt med 650B hjulstørrelse istedet for den tradisjonelle 700C. Mindre hjul skal gi større muligheter for tilpasninger på selve rammen. 

WMN-modellene kommer i tre ulike varianter: Endurace WM AL og Endurace WMN CF SL som begge er i ”komfort-segmentet” i henholdsvis aluminium og karbon.
I tillegg lanseres Ultimate WMN CF SLX som regnes som en fullblods konkurransesykkel, og har en rammevekt på 765g i størrelse XS. Dette er per dags dato den letteste rammen Canyon leverer med skivebrems. Hele WMN-serien leveres med skivebremser og 12mm gjennomgående akslinger. 

Ønsker du imidlertid å bruke sykkelen i aktiv konkurranse, eller er bare er en tilhenger av den tradisjonelle felgbremsen kan den også bestilles med dette.

Alle modellene ligger tilgjengelig for salg på canyons hjemmesider.