/ Sykler

17 RYTTERE TIL GENT-WEVELGEM

Alle rytterne sykler i U23- og juniorklassen, og er en del av NCFs nye satsing på talentutvikling.

Sist oppdatert 8. mars 2017 kl 14.46
REGNBUEDEBUTANT: U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen sykler sitt første UCI-ritt i regnbuetrøya under Gent-Wervelgem. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum
REGNBUEDEBUTANT: U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen sykler sitt første UCI-ritt i regnbuetrøya under Gent-Wervelgem. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum

Forbundet har tatt ut fem kvinner og 12 menn til vårklassikeren Gent-Wevelgem i Belgia.

Følgende ryttere sykler i den norske landslagsdrakta:

Morgendagens Helter Landslag - U23 Herrer
Ole Forfang – SK Rye Sykkel (Team Joker Icopal )
Anders Skaarseth – Lillehammer SK ( Team Joker Icopal )
Kristoffer Halvorsen – Kristiansand CK (Team Joker Icopal )
Tobias Foss – Lillehammer CK (Team Joker Icopal )
Rasmus Tiller- Lillehammer CK (Team Joker Icopal)
Torstein Træen – Ringerike SK (Uno X Hydrogen Development Team)

Morgendagens Helter Landslag – Junior Herrer
Andreas Leknessund - Ringerike SK

Jonas Iversby Hvidberg – Fredrikstad SK

Idar Andersen – Gauldal SK

Einar Liseth Pedersen – Åsane CK

Ludvig Fischer Aasheim – SK Rye

Andre Heggø – Ringerike SK

Morgendagens Helter Landslag – Junior Kvinner
Amalie Lutro- Stavanger SK
Pernille Feldmann – Stavanger SK

Martine Gjøs – Horten OCK

Thale Bjerk – Bærum OCK

Hedda Wallstrøm Johansen – Grenland SK

Les også: – DET VAR EN LAGSEIER 

AMBISJONER
– Vi stiller her med store ambisjoner og med store forventninger til oss ettersom vi gjorde det bra her i fjor og samtidig stiller med verdensmesteren på start. Det er første gang Kristoffer stiller i verdensmestertrøya, og vi skal nok få føle litt på ansvaret dette innebærer. Vi har derfor satt sammen er kjøresterkt lag der vi kommer til å spille på Halvorsen sine styrker, men vi har kombinert det med kjøresterke ryttere som Forfang og Skaarseth, sier landslagssjef Stig Kristiansen om U23-uttaket.

– Vi kommer til å gå ganske hardt til verks underveis og venter ikke på noen spurt selv om vi har en av verdens beste spurtere på laget, sier Kristiansen om taktikken.

SPENT PÅ JUNIORENE
Landslagslederne for juniorene er spente på hvordan rytterne vil hevde seg i rittet, og understreker at det var et tøft uttak.

– Årets første laguttak er alltid spennende og vanskelig. Det har ikke blitt kjørt ritt for juniorene ennå. Derfor blir uttaket en miks av fjorårets resultater, fysiske tester, tolkninger av treningsdagbøker og dialog med trenere, sier landslagsleder Kai Lexberg, som har ansvaret for juniorgutta.

Les også: SIKTER MOT PALLEN I SVEITS 

På jentesida er fire av fem ryttere førsteårsjuniorer.

– Det blir veldig spennende å se hva jentene kan få til, spesielt siden fire av de er førsteårsjuniorer og debuterer på landslaget i dette rittet. Hedda har litt erfaring og syklet blant annet Assen Youth Tour for landslaget i fjor. Uttaket er basert på fysiske tester i vinter og resultater i 2016 sesongen, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

NYTT SPONSORPROSJEKT
De 17 rytterne er også en del av NCFs nye samarbeidsavtale med Statoil om talentutvikling, Morgendagens Helter.  

Forbundet sier i en pressemelding at de er svært fornøyd med å få med Statoil på laget og tror at konseptet som nå bygges opp vil inspirere unge ryttere til å satse mer og bli enda sterkere syklister.

– Statoil er en seriøs og langsiktig partner som gjennom konseptet Morgendagens Helter har gjort mye for å utvikle talenter innenfor flere idretter. Å få dem med på laget vil føre til at unge syklister får et enda bedre grunnlag til å utvikle seg, sier president i Norges Cykelforbund Harald Tiedemann Hansen i en pressemelding onsdag.

Tidligere proffsyklist Thor Hushovd vil bli sentral i den nye satsningen, og vil blant annet delta på regionsamlingene som blir en viktig utviklingsarena for unge ryttere. Før VM i Bergen er det blant annet planlagt samlinger i Øygarden og Stavanger.

Statoil har arrangert Morgendagens Helter Rittet under Arctic Race i Nord-Norge siden 2013, og vinneren av det første rittet var Kristoffer Halvorsen som ble U23-verdensmester i fjor.

– Det er utrolig gøy å se en utøver som Kristoffer som var et stort talent og som nå skal sykle med verdensmestertrøya i Gent-Wevelgem i Belgia den 26. mars, sier Cathrine Instebø i Statoil.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 8. mars 2017 kl 14.46
Sist oppdatert 8. mars 2017 kl 14.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen