TURRITT: Anders Rommen Syvertsen langs innsjøen Levico Terme på vei mot sjekkpunkt to Monte Grappa i Italia. Foto: Eivind Tandrevold
1500 km nærmere banketten
Anders Rommen Syvertsen og Eivind Tandrevold har passert to av fire sjekkpunkter på Transcontinental Race.
TEKST: INGEBORG SCHEVE
Publisert: torsdag 3. august 2017 kl. 11.33

De to norske rytterne la ut fra Geraardsbergen i Belgia fredag kveld, og har vært underveis snart en uke. Banketten arrangeres etter målgang i Meteora i Hellas lørdag kveld 12. august, og ambisjonen til Anders Rommen Syvertsen (33) og Eivind Tandrevold (27) er å stille nydusjet og freshe til middagen.

LES OGSÅ: Må rekke banketten 

Torsdag morgen hadde de to lagt over 1500 kilometer bak seg, forlatt sjekkpunkt to på Monte Grappa i Italia, og var på vei mot Tatrasfjellene i Slovakia, som er det tredje av de fire sjekkpunktene underveis i det over 4000 kilometer lange rittet. Dit har de 450km.

Det fjerde og siste sjekkpunktet ligger på Transfagarsanveien i Romania. Sjekkpunktene er obligatoriske, men det er opp til deltakerne å legge opp ruta mellom disse. Lederne av rittet har allerede passert sjekkpunkt tre.

LES OGSÅ: Spania på tvers 

Saken fortsetter under

SJEKKPUNKT 2: Anders Rommen Syvertsen og Eivind Tandrevold nådde Monte Grappa onsdag kveld. Foto: Privat

Syvertsen og Tandrevold er ett av 29 tomannslag i rittet. I tillegg er det 235 soloryttere. Så langt har 38 ryttere kastet inn håndkleet.

Topp 3 etter 5 dager og 12 timer
1. Bjørn Lenhard, har syklet 2200km, gjennomsnittsfart 25.3km/t
2. James Hayden, har syklet 2270, gjennomsnittsfart 27.5km/t
3. Jonas Goy, har syklet 2100km, gjennomsnittsfart 24.8km/t
--
Anders Rommen Syvertsen og Eivind Tandrevold, har syklet drøyt 1500km, gjennomsnittsfart 23.8km/t

Fullstendige søkbare resultater 

Saken fortsetter under

BRATT: Det var en drøy klatring opp til sjekkpunkt 2 på Monte Grappa. Foto: Eivind Tandrevold

Rittet arrangeres i år for femte gang. Start og mål på de to første utgavene var henholdsvis Westminister Bridge og Rumeli Isari i Istanbul i Tyrkia. Deretter flyttet starten til Kapelmuur i Geerardsbergen i Belgia med samme målgang. I fjor var start på Kapelmuur og målgang i den tyrkiske byen Çanakkale på kysten av Dardanellene. Hvert år er sjekkpunktene på ulike steder, men velges alltid for å tilføre rittet noe unikt. Mont Ventoux i Frankrike, Strada dell’Assietta i Sestriere, Passo di Giau og Passo Stelvio i Italia, Lovcen i Montenegro og Furkapass i Sveits er noen av sjekkpunktene i tidligere utgaver.

Raskeste rytter i fjor var Kristof Allergaert fra Belgia, som brukte åtte dager, 17 timer og to minutter på turen. Raskeste i parklassen var Andre Boyd og James Stannard fra Storbritannia, som brukte 11 dager, 19 timer og 39 minutter. Emil Chappell fra  Storbritannia var raskeste dame og i mål på 13 dager, 10 timer og 28 minutter.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

SJEKKPUNKT 1: Første obilgatoriske stopp for Eivind Tandrevold og Anders Rommen Syvertsen var Schloss Liechtenstein i Tyskland. Foto: Privat