/ Sykler

VM TIL BERGEN!

Etter mye frem og tilbake ble det endelig klart - VM 2017 går i Bergen.

Sist oppdatert 25. september 2014 kl 13.57
24 ÅR SIDEN SIST: I 1993 ble sykkel-VM arrangert i Oslo og på Hamar, i 2017 er det Bergen sin tur. Foto: Cor Vos.
24 ÅR SIDEN SIST: I 1993 ble sykkel-VM arrangert i Oslo og på Hamar, i 2017 er det Bergen sin tur. Foto: Cor Vos.

I dag ble det omsider bekreftet, nyheten om at Norge representert ved Bergen by blir arrangør av landeveis-VM 2017

Det var president i UCI, Brian Cookson, som endelig kom med beskjeden vi lenge har regnet som sannsynlig. For i forkant av utdelingen, har det vært uttrykt et klart ønske om å arrangere et VM i Europa. I 2015 går arrangementet i USA, og i 2016 i Qatar. 

Når Bergen i tillegg hadde en råsterk søknad inne, ble det vedtatt at det hele skulle skje i vestlandsbyen. 

STORT ARRANGEMENT 

I løpet av ni dager  medregnet åpningsseremoni, skal 12 konkurranser gjennomføres for deltakere fra rundt 75 nasjoner. 2000 deltakere vil komme, i tillegg til over 1000 personer fra pressen. Det vil være 300 millioner reelle TV-seere med mer enn 500 TV-timer. Opp mot en halv million tilskuere vil være tilstede på arrangementene.

Med andre ord – det er ikke barneritt som går av stabelen i Bergen. 

VM innledes med lagtemporitt fra Øygarden og Askøy, dernest vil temporittene og fellesstartrittene gå i og rundt Bergen. Målområdet for alle disse rittene vil være Festplassen.

Det Norske Veritas har på oppdrag fra NCF gjennomført en kvalitetssikring av kostnadsbudsjettet. Kvalitetssikringen viser en forventet kostnad på 156,4 millioner kroner.

I juni 2013 fikk Norges Cykleforbund full støtte av Norges Idrettsforbund, som ønsket å samarbeide overfor staten, slik at det ble mer tyngde bak søknaden om statlige ressurser til arrangementet.

Denne søknaden ble personlig overrakt til daværende kulturminister Hadia Tajik i august. En uke før søknadsfristen til UCI, fikk forbundet det glade budskap fra Kulturdepartementet, at staten gikk inn med et betydelig beløp til arrangering av Sykkel-VM i Norge.

– Vi takker alle bidragsytere for det engasjementet og arbeidet som er lagt ned for å kunne få et JA fra det internasjonale sykleforbundet i dag. Vi trekker spesielt frem Heikki Dahle fra NCF, som er fagkonsulent for større internasjonale arrangementer i Norge og Erik Kubon Halvorsen, prosjektleder for Sykkel-VM 2017. I tillegg har vi hatt en meget engasjert president i Harald Tiedemann Hansen, en like engasjert visepresident i Hans Petter Gulbrandsen og en meget positiv og fargerik ordfører i Bergen, Trude Drevland, skriver Norges Cykleforbund på sin hjemmeside i dag. 

Publisert 25. september 2014 kl 13.57
Sist oppdatert 25. september 2014 kl 13.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen