/ Sykler

VERDENS NORDLIGSTE ELITELAG

FREDAGSPRATEN: Rytterne på Kobba SKs elitlag skal markere seg her hjemme neste år!

Sist oppdatert 5. desember 2014 kl 13.47
SYNLIGE, MEN USYNLIGE?: Kobba SK har drakter som er lette å få øye på, men gutta håper likevel å gå under radaren i NorgesCupen neste år. Foto: Privat
SYNLIGE, MEN USYNLIGE?: Kobba SK har drakter som er lette å få øye på, men gutta håper likevel å gå under radaren i NorgesCupen neste år. Foto: Privat

Hvem: Steinar Rasmussen, primus motor i den nord-norske sykkelklubben Kobba SK.

Aktuell: Lader opp til ny sesong med lagkamerater i Malaga.

Følg Kobba SK på Facebook her.

Steinar Rasmussen har akkurat kommet hjem fra en seksogenhalvtimers langtur når vi slår på tråden, men nordlendingen forteller likevel villig om hvem gjengen i de blå og grønne draktene egentlig er.

-          Vi er et lag som startet opp i desember i fjor, så vi er et veldig ferskt lag. Klubben vår har to avdelinger, hvor den ene er stasjonert i Midt-Troms og den andre på Svalbard. Vi har etablert et elitelag som vi tror skal bite bra fra seg i NorgesCupen neste år.

Navnet Kobba SK kan virke litt snodig for de som ikke er helt inne i den nord-norske geografien, men Steinar forklarer at lagnavnet på ingen måte er tilfeldig.

-          Som nevnt har vi avdelinger både i Midt-Troms og Svalbard, og fellesnevneren for disse stedene er at det finnes en fjord der som heter Kobbafjorden. Dermed ble det en naturlig link-up mellom våre to avdelinger. Samtidig er en Kobba også en stor sel som det finnes mye av i Nord-Norge. Denne Kobba-selen er selvsagt en del av klubbemblemet. Vi synes også den er en fin maskot for eksempel når man arrangerer barnesykkelritt, som vi gjorde på Svalbard i år, hvilket trolig var verdens nordligste sykkelritt noensinne! Generelt har vi utrolig mange spennende idéer og tanker for fremtiden, noe som passer bra med mottoet vårt «form din egen fremtid».  

Selv om de har mange jern i ilden er Steinar klar på hva som blir hovedfokus kommende sesong.

-           Selv om vi har mange planer for framtiden så ønsker vi først og fremst å få elitelaget opp på det nivået vi hører hjemme. Så får man bygge stein på stein derfra. Mannskapet vårt har et knallbra potensiale og er i alle fall kapable til det meste.

I klassisk nord-norsk stil er ikke Kobba-rytterne redde for å utbasunere hårete målsetninger hverken på kort og lang sikt.  

-          I første omgang tror jeg vi kan overraske veldig mange i Norgescupen med heftige resultater. Det er nok mange som tror at vi ikke er en trussel eller vet hvem vi er, og det gir oss definitivt en stor fordel. Jeg kan bare si at vi har mange i bra shape og kommer til å markere oss. I løpet av to, tre år synes jeg det er naturlig at vi får et kontinentallag her også, så gode er faktisk gutta på laget. Da kan vi også delta i Arctic Race of Norway som naturlig nok er et viktig ritt for Kobba SK.

ET VANLIG SYN NESTE ÅR? - I alle fall om vi skal tro Steinar Rasmussen på Kobba SK. Foto: Kobba SK facebook 

Ryktene om et landeveis-NM på «hjemmebane» i Bodø i 2016 har allerede begynt å svirre, og synes å være en fin gulrot å jobbe mot for Kobba-gutta.

-          Det er jo et helt perfekt mål for oss, jeg kan hvertfall si at vi har hårete drømmer. Erlend på laget hvisker om gull, men vi får se på året som kommer før vi kan si hva vi går for i 2016.

Høye mål krever selvsagt gode forberedelser, og brorparten av laget rømmer derfor kalde (Nord-) Norge til fordel for kort-kort i Malaga denne vinteren. Her har de leid et hus hvor samtlige ryttere på elitelaget kan komme og gå som de vil mens gradestokken viser blått her hjemme.

-          Akkurat nå er vi tre av syv ryttere her nede, men etter nyttår regner jeg med vi blir tilnærmet fulltallig tropp. Jeg og Erlend Sundstrøm er stasjonert her for hele vinteren, mens resten av gutta er her så mye jobb og studier tillater. Selv om Nord-Norge er flott i finvær er det hakket bedre treningsforhold. Den siste uka har det faktisk regnet en del, men det hører til sjeldenhetene.

Tidligere i høst gikk ryktene om at Dan Erik Hansen var svært nære en avtale med Kobba SK for 2015, men det materialiserte seg aldri, uten at Steinar har noe godt svar på hvorfor.

-          Tja, hva skal man si, det ble vel bare sånn at det ikke passer for noen av partene og da ble det vanskelig. Vi var i dialog med han en periode, men det rant bare ute i sanden da vi ikke ble enige. Det passet liksom ikke for begge parter. Men i denne sammenhengen er jeg glad for å kunne fortelle at vi har signert Jonas Hjorth for kommende sesong, og dermed er troppen komplett. Rytterne på elitelaget er altså Morten Roska, Odin Foldvik Eikeland, Bjørn Anders Johnsen, Arnt Ove Fordal, Erlende Sundstrøm, Jonas Hjorth og Steinar Rasmussen.  

Vi takker Steinar for og ønsker ham og resten av gutta i Kobba SK lykke til fremover! Følg dem her for jevnlige oppdateringer. 

Publisert 5. desember 2014 kl 13.47
Sist oppdatert 5. desember 2014 kl 13.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen