/ Sykler

USLÅELIGE KRISTOFF

Alexander Kristoff herjer med konkurrente i Qatar.

Sist oppdatert 12. februar 2015 kl 14.42
FAST INVENTAR: Alexander Kristoff har gjort podiebesøk i Qatar til et daglig rituale. Foto: Cor Vos.
FAST INVENTAR: Alexander Kristoff har gjort podiebesøk i Qatar til et daglig rituale. Foto: Cor Vos.

Alexander Kristoff viste nok en gang ekstrem styrke da han tok sin tredje etappeseier av fem mulige i Tour of Qatar i ettermiddag. Nordmannen måtte starte spurten tidlig, men holdt unna for Peter Sagan på de siste meterne, akkurat slik han gjorde det i går.

Dermed kappet Kristoff også innpå sammenlagtleder Niki Terpstra med nye 10 sekunder, før morgendagens avsluttende etappe. Distansen mellom de to er nå 11 sekunder, men om Kristoff skulle vinne på ny, og i tillegg plukke et par bonussekunder underveis, vil nordmannen få med seg den gullfargede ledertrøya hjem til Stavanger. 

Det har blitt kjørt knallhardt fra start på samtlige etapper i årets Tour of Qatar, og dagens etappe var intet unntak. Med mye sidevind og stadige regrupperinger underveis er det sjelden fred å få for ryttere som har ambisjoner på etappen. Inn mot mål var det likevel et relativt samlet feltet som så ut til å skulle spurte om seieren.

Da Katusha satte på turboen  i sidevinden med fem kilometer igjen slo imidlertid hovedfeltet voldsomme sprekker, blant annet takket være en skikkelig monsterføring av Sven Erik Bystrøm. Sammenlagtleder Niki Terpstra, og en haug av andre klasseryttere, havnet på feil side av splitten og måtte kjempe en desperatkamp for å ikke tape tid. De rakk akkurat å komme i kapp før spurten, men der var det ingenting å gjøre med Alexander Kristoff.

Se video av spurten her:

Resultater

Etappe topp 5

1. Alexander Kristoff

2. Peter Sagan

3. Nikias Arndt

4. Tom Boonen

5. Adam Blythe

...

19. Sven Erik Bystrøm

26. Edvald Boasson Hagen

Sammenlagt topp 5

1. Niki Terpstra

2. Maciej Bodnar + 0.06

3. Alexander Kristoff + 0.11

4. Ian Stannard + 0.12

5. Greg Van Avermaet + 0.19

Publisert 12. februar 2015 kl 14.42
Sist oppdatert 12. februar 2015 kl 14.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen