/ Sykler

TRØNDERSKE KROSSFAVORITTER

FREDAGSPRATEN: Vi har tatt tempen på favorittfeltet i morgendagens Trønderkross!

Sist oppdatert 24. oktober 2014 kl 19.31
KULE PREMIER: En av disse kan bli din i morgen, men da må du melde deg på!
KULE PREMIER: En av disse kan bli din i morgen, men da må du melde deg på!

Tidenes første Trønderkross går av stabelen på Kristiansten Festning i Trondheim i morgen, vi har tatt en fredagsprat med et par av de største navnene på startlisten!

Adrian Aas Stien har levert en knallsterk sesong på landeveien, med blant annet NC-seier på hjemmebane i Trondheim, og en haug med seire i lokale ritt. 

- Hvordan har du forberedt deg til Trønderkross Adrian?

- Jeg har ladet opp med mye høy puls på lørdagskveldene og et par søndagsmorgener. Det er klart, formen kunne vært bedre, men jeg gleder meg uansett til å vise hva jeg er god for og få en hard treningsøkt. Vet ikke akkurat om jeg er en seiersfavoritt, men skal uansett gi alt! 

Åsmund Romstad Løvik ble nr. 2 i Birken etter å ha syklet feil mot slutten. Bærumsgutten er imidlertid først og fremst landeveisrytter og har levert sterke resultater gjennom hele året. I Trønderkross får han sjansen til å revansjere birken-fadesen en gang for alle!

-  Formen er ikke bra altså, men vi får se, er jo vanskelig å si hva slags form de andre er i også. Jeg tror det blir vanskelig å slå Henrik Kippernes, og Rasmus Strand er jo i form året rundt. Adrian (Aas Stien) blir sikkert også sterk! 

Tidligere junioverdensmester Oskar Svendsen sykler trolig sitt siste ritt i Team Joker-trøya i morgen, han har satset på overskudd før Trønderkrossen. 

- Jeg har kjørt et par halvharde turer, der en av de var recon av løypa! Også setter jeg prikken over i-en med en hardøkt på sykkelkrossen idag. Men det skal sies at jeg kun har kjørt 3 turer siden Tour de l'avenir, hehe. 

Lite trening til tross, Oskar har som alle vet kjempehøyt O2-opptak så han blir nok uansett å regne med på lørdag. 

Rasmus Strand er Trondheims egen Strava-konge og blir nevnt som en mulig utfordrer. Han er imidlertid lite optimistisk på egne vegne:

- Det er ikke lett å motivere seg til å gi jernet på denne tida av året, men man må bare tenke htfu og kjøre på når Landevei tar et så flott initiativ. Så får vi satse på at det blir sosialt og gøy, null forventninger til egen prestasjon her i gården. 

- Hvem holder du som favoritter?

- Thomas Asphaug hvis han har cx. Adrian og (Oskar) Svendsen da, helt åpenbart. Jeg vet at Adrian ikke er noe teknisk vidunder i skogen, men han mestrer nok denne løypa fint. Men Henrik Kippernes er jo forresten STORFAVORITT! 

Nevnte Kippernes er blant våre beste terrengsyklister, men også han virker å være ute av form.

- Hvordan er formen Henrik, blir dette like enkelt som folk antyder?

- Nei nå for tiden er nok min Trek Boone vesentlig bedre enn rytteren, men jeg gleder meg, det er morro når folk tar slike supre initiativ.  

- Hvordan har du ladet opp til Trønderkross?

- Jeg hadde planer om litt skikkelig teknikktrening den siste tiden, men det ble ikke noe av, så jeg får stikke ut en tur og tørrtrene litt. Må jo prøve meg på bunnyhop på noen av hindrene. 

- I et felt med mange sterke landeveisryttere er det kanskje du som må forsvare terrengsyklistenes ære?

- Haha, ja det kan hende, nei nå kjenner jeg nervene begynner å komme. Jeg får bare gi gass og så får vi se hva det holder til. Hvis dagsformen er dårlig har jeg et par triks i ermet!  

Hvem tror du blir tidenes første vinner av Trønderkross? Har vi pratet med vinneren eller har trøndelag en skjult krosstjerne? Svaret på dette får vi i morgen kl. 12 på Kristiansten Festning!

Vi konkluderer med at den som vinner sannsynligvis er vedkommende i minst dårlig form. Det er altså ingenting å frykte selv om du er langt unna toppformen. Vil du være med å sykle selv, eller bare heie? Klikk deg inn her og les mer: https://www.facebook.com/events/279708998900308/ Starten går på festningen kl 12, men møt opp i god tid for henting av startnummer, gjennomkjøring av løypa osv.! 

PS: Vi har selvsagt også dameklasse, men her er det foreløpig kun én påmeldt, så jenter, dere slipper å starte med gutta, men får ha det like gøy underveis, skriv inn navnet deres her før kl 22, eller møt opp på festning før kl 11:30 i morgen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KSy39e59JL44-4PtpGyDE9rTjFwAvoXJUGbSkbzuuPk/edit?usp=sharing

Publisert 24. oktober 2014 kl 19.31
Sist oppdatert 24. oktober 2014 kl 19.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen