TOTIMERS-HELTEN

Totimers økter er hovedgrunnlaget for Roy Magne Storholm både i og utenfor sesong.

Sist oppdatert 4. februar 2016 kl 04.00
Roy Magne Storholm legger ned mye tid på rulla. I to-timersbolker. Foto: Privat
Roy Magne Storholm legger ned mye tid på rulla. I to-timersbolker. Foto: Privat

STORHOLMS INTERVALLER

  • Alle økter kjøres på terskel

  • Computrainer-rulla er satt opp med et knippe programmer som alle tar mellom 1.5 time til 2 timer og 10 minutter. Dragene varierer: 5x7 minutter, 3x8 minutter og 3x6 minutter, 5x10 minutter, 6x10 minutter, 5x15 minutter, 4x12 minutter, samt en test som er 3x8 minutter der det kjøres 45 sekunder hardt og 15 sekunder rolig for totalt 8 minutter. 

Denne artikkelen er en del av en serie om rulleøkter og trening. Følg med videre framover vinteren.

Roy Magne Storholm, som blant annet vant Jotunheimen Rundt 2015 og styrte Lillehammer Ekspressen til andreplass i Lillehammer-Oslo, kjører rulleintervaller to til tre ganger i uka hele vinteren.

– Jeg kjører mye totimersøkter både på rulla om vinteren og ute om sommeren. Jeg må være motivert for å kjøre neste økt, og jeg har veldig trua på at det er det jevne som teller. Og en tur på mer enn to timer klarer jeg ikke på en knadd dag. Da klarer jeg ikke å restituere meg. En skal også absorbere treninga for å få utbytte av den. Skal jeg kjøre 3-4 timer til hverdags må jeg ta neste dag treningsfri, og da går jo vinninga opp i spinninga, forklarer Storholm, og legger til at det er noe annet å være på treningssamling der en har fri resten av dagen og kan ligge med beina høyt.

Les også: HARDT OG BRUTALT

I år skal han kjøre Lillehammer-Oslo med Team Kjekkas, som også har status som NM lagtempo langdistanse, og den jobben går han inn for med hud og hår. Laget har ikke noen detaljert treningsplan for vinteren utover et par spredte samlinger, men Storholm er sjølgående og forventer det samme fra andre voksne folk.

– Du må stole på at folk gjør det som skal til, sier han.

– Jeg sykler fordi det er artig å sykle fort og fordi det er artig å sykle fort i et lag med andre. At jeg legger ned så mange timer er fordi det skal være artig å sykle fort, forklarer Storholm, som liker å være herre over eget opplegg.

Team Kjekkas fikk også tilbud om å bli med på STAPs-opplegget som Rye Expressen bruker inn mot sesongen, men Storholm valgte å gå for egendesignet treningsprogram.

– Jeg var et øyeblikk positiv til STAPs-opplegget, men det er tøft nok å få hverdagen til å gå opp som det er, og jeg følte at dette kom til å bli enda en ting som ville gjøre at det kanskje ble mer styr enn hjelp, sier Storholm, som er opptatt av at trening ikke skal være en plikt. Da er fleksibilitet viktig, å kunne rokkere på økter og justere etter totalbelastning.

Men Storholm går definitivt systematisk til verks. Han er kjører disiplinert intervaller to til tre ganger i uka hele vinteren. De kjøres på rulla, og der har han koll på hva han kjører.

Saken fortsetter under

Roy M Storholm Computrainer Privat 1400x924
Roy Magne Storhold bruker en computrainer-rulle med ferdiglastede programmer. Det har hevet kvaliteten på øktene. Foto: Privat

Roy Magne Storhold bruker en computrainer-rulle med ferdiglastede programmer. Det har hevet kvaliteten på øktene. Foto: Privat

Les også: ALDEREN TYNGER

SÅRE ENKELT
For Storholm er det enkle er det beste, og inntil nylig var det gjerne variasjoner av 10-15-minutters drag på terskel på den trauste Tacx-rulla det gikk i. Det programmet har han fortsatt stor tro på. I år har Storholm imidlertid latt seg overtale til å bytte ut den gamle gode Tacx-rulla med en fancy Computrainer-rulle han fikk kloa i gjennom NTG Lillehammer.

– Jeg sa at jeg tok den på det vilkår at de programmerte rulla for meg med et knippe programmer, slik at det ikke er noe styr for meg å komme i gang med økta, sier Storholm, som litt motvillig innrømmer at den nye rulla har økt motivasjonen på flere måter.

– Når du bruker Computrainer-rulla, så føler du jo at du må fullføre økta. Du ser hele programmet på skjermen, og det hjelper. Jeg er veldig glad i å jobbe, så noen ganger hender deg jeg heller vil jobbe enn trene, men med denne rulla kjører jeg ferdig programmet likevel, der jeg før kanskje ville gitt meg etter en time. Så denne bidrar til at jeg får trent mer, sier han.

– Rulla har vært en god investering, sier karen, som ellers ikke er noen fan av for mye måling, sammenlikning og stæsj.

 – Når vintersesongen er over og jeg ikke er på rulla mer, så bruker jeg aldri watt og pulsklokke. Jeg er veldig lei all watt-praten på sykkel. Folk bruker veldig mye tid på det, men de fleste mosjonister sykler ikke noe fortere med alle de duppedittene. Speedometeret på sykkelen min gikk i stykker omtrent rundt Enebakk Rundt i fjor, og jeg har ikke savnet det.

Les også: SLIK VINNER DU TIDENES TUR TIL FLANDERN RUNDT

Publisert 4. februar 2016 kl 04.00
Sist oppdatert 4. februar 2016 kl 04.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen