/ Sykler

SYKKELNORGES EGEN RANKINGSIDE

Vi har tatt en prat med mannen bak den flotte nettsiden SYKL.no

Sist oppdatert 27. april 2016 kl 18.40
OVERSIKTLIG: Slik ser profilen til Landeveis egen Sindre Haugsvær ut på SYKL.no. Skjermdump: SYKL.no
OVERSIKTLIG: Slik ser profilen til Landeveis egen Sindre Haugsvær ut på SYKL.no. Skjermdump: SYKL.no

Procyclingstats har fått sin norske lillebror. SYKL.no gir uten tvil den beste og enkleste oversikten over nasjonale rankingritt. Og som sin internasjonale storebror drives den av ildsjeler.

SYKL.NO

- Resultater, statistikk og historikk for norske ritt og ryttere samlet på et sted .

- Nett: SYKL.no

- Twitter: @SYKLdotno

- Rittkalender: Trykk her 

- Bidra med info og bilder: db@sykl.no

Landevei.no har tatt en prat med mannen bak nettstedet, Leif Inge Brekke. Han forteller at det viktigste for ham er å gi nasjonal sykkelsport økt oppmerksomhet. Det er selve drivkraften bak SYKL.no, som nå for alvor presenterer norske elitesyklister på en solid og oversiktlig måte. 

- Det begynte som, og er fremdeles, et hobbyprosjekt. Jeg syns det er spennende med norske ritt og rytterne som er på nasjonalt nivå, og syns de fortjener mer oppmerksomhet, sier mannen bak nettstedet, Leif Inge Brekke.

Han vil også benytte anledning til å oppfordre flere lag og ryttere til å bidra med informasjon og bilder (db@sykl.no).

Oppdatert oversikt

Rekken av tur- og trimritt i Norge er lang, men for eliten av norske amatørsyklister er det Norgescupen og rankingrittene som gjelder. Det er disse som gir såkalte rankingpoeng, som brukes til å lage statistikk og historikk for norske ritt og ryttere. Etter en litt famlende start imponerer nå nettstedet SYKL.no med svært gode oversikter. Her finner du oppdatert statistikk over kvinnelige og mannlige elitesyklister på senior- og juniornivå samt 15-16 års klassen.

- Jeg hadde lyst til å lære noe nytt. Det å lage en online-resultatdatabase virket som en spennende og lærerik utfordring. Veien har på mange måter blitt til mens jeg går. Jeg er vel på tredje eller fjerde versjon nå siden jeg begynte for rundt et år siden, og fremdeles er det mye jeg ønsker å utvikle videre, sier Brekke.

Allerede nå ligger det info om 1800 ryttere, 270 norske lag og ca. 10.000 enkeltresultater. 

RANKING 2016

Ranking: Menn senior 

Ranking:  Kvinner senior

Norgescup: Menn senior 

Norgescup:  Kvinner senior

Noe på gang

Man ante at noe bra var på gang da det i januar begynte å dukke opp twitter-meldinger med lagbilder fra norske kontinentallag. Da norske elitelag tråkket i gang sesongen under Oslofjord Grand Opening, var også resultatene raskt på plass på det norske nettstedet.

- Målsettingen er enkel og grei. Gjøre resultater tilgjengelige og på den måten bidra til litt blest rundt nasjonal sykkelsport. Samtidig som jeg lærer noe nytt og får fulgt med, påpeker Brekke.

Hobbyprosjekt

Familiefaren på snart 32 har ikke noen annen tilknytning til sykkelmiljøet utenom å like sporten.

- Selv om jeg forsøker å holde siden oppdatert, så kan jeg ikke love at jeg klarer å være like kjapp med resultatene hver helg.

- Dessuten er det jo en spennende måte å følge med på ulike ritt på. Jeg dropper ikke fotballcupen med junior for å sitte parat når rytterne krysser målstreken, men gjør det når jeg har tid og anledning, avslutter Brekke.

Publisert 27. april 2016 kl 18.40
Sist oppdatert 27. april 2016 kl 18.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen