/ Sykler

SYKKELKROSS I SANDVIKA I KVELD

Klar for å starte sykkelkross-sesongen? BOC inviterer i kveld til krossing på Sandvika Sykkelkrossarena, og dit kommer blant annet VM-deltager Morten Vaeng.

Sist oppdatert 26. august 2014 kl 11.25
KONTROLL: Carl Christopher Hoel manøvrerer seg ned en bratt grusbakke på Sandvika Sykkelkrossarena. Foto: BOC.
KONTROLL: Carl Christopher Hoel manøvrerer seg ned en bratt grusbakke på Sandvika Sykkelkrossarena. Foto: BOC.

I dag kan du teste ut sykkelkross på Sandvika Sykkelkrossarena fra klokken 19.00 og utover.

Sjekk ut deres facebookside her: 

For engasjementet blomstrer som aldri før i Bærum og Omegn Cykleklubb. Flere nye miljøer er etablert, og i våres børstet klubben også støvet av den gamle klassikeren Tyrifjorden rundt.

Les også: Klubbkveld med BOC

Selv om det går mot kaldere tider fortsetter klubben med flere tilbud, nylig fikk de nytt klubbhus med tilhørende sykkelkrossarena. 

RÅSTERK: VM-deltager Morten Vaeng legger i kveld turen til Sandvika Sykkelkrossarena. Foto: Henrik Alpers

Det er grusbanen ved Bryn Skole som i årene fremover vil bli de gulkleddes samlingsplass.

– Vi leier området av kommunen for en symbolsk sum. Tidligere var det mye bedriftsfotball her, men de ville ikke lenger spille på grusen. Men for oss er det perfekt. Her har vi en lang løpebakke ved skolen, og vi sykler på grus, asfalt og gress. Gjørme blir det jo av seg selv når høsten kommer, forteller initiativtager Bjørnar Volden entusiastisk.

For sykkelklubben betyr det dessuten et stort klubbhus med fasiliteter som ute-og innevask, garderober, dusjer og møtelokaler. 

Hva er sykkelkross? Les mer hos Norges Cykleforbund, eller det internasjonale sykkelforbundet. Her finner du også flere gode filmer.

For krossfans betyr det en permanent sykkelkrossløype som gir utøvere kort reisevei, hvor man i tillegg kan reise tørrskodd og nydusjet hjem. Utenfor er det lagt opp vann for sykkelvask, slik at høytrykksspylere gjør at du kan putte sykkelen i bilen på vei hjem.

–  Vi har akkurat startet, og krossløypa er under stadig utvikling. Løypa er 1,5 km lang nå, men vi må ha litt mer lengde på den. Skal vi arrangere Norgescup må den være minst 2,5 km lang, forteller Volden.

KRAPPE SVINGER: Bjørnar Volden tar styring inni skogsdelen av løypa. Foto: BOC

Klubben har nemlig søkt forbundet om å arrangere Norgescup 5. oktober, som vil være sesongstart for Norgescupen i sykkelkross. Men det er bare en av mange planer.

Selv om løypa er helt i startgropa kan det være aktuelt med faste treninger gjennom hele vintersesongen.

Anlegget har også stadionbelysning, og Volden går med drømmer om å virkelig utnytte seg av det.

– Jeg har lyst til å arrangere et ritt på kveldstid. Da kan vi ha fakler i skogen, og vi kan lage flammer på barrierene. Det tror jeg kan bli skikkelig unikt, sier Volden.

VM-deltaker på plass

På kveldens økt kommer ingen ringere enn Drammen CK-rytteren Morten Vaeng for å være med.

Vaeng var en av to norske deltagere i VM i Hoogerheide i februar, og han vil i tillegg til å kjøre det remmer og tøy kan holde dele kunnskap om teknikk og trening.

Vaeng er mer enn Norges tilfeldig utsendte til et stort mesterskap, han er også vinneren av Norgescupen i sykkelkross de to siste årene.

– Det er mer enn bare supersyklister som kommer. Det kommer også mange fra rekruttgruppa til BOC, som er nysgjerrige på hva dette er. De har fått dispensasjon til å stille med terrengsykler, forteller Volden.

– Arrangementet er gratis, det er bare å møte opp på Sandvika sykkelkrossarena for krossing fra 19.00, avslutter han.

ENGASJERT: Bjørnar Volden i BOC gleder seg stort over det nye anlegget. Foto: Martin Hoff 

Publisert 26. august 2014 kl 11.25
Sist oppdatert 26. august 2014 kl 11.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen