/ Sykler

SPURTSEIER TIL SLINGER

Gabriel Slinger vant juniorklassen på tredje runde i Norgescupen i kross, to tideler foran Søren Wærenskjold. Erik Resell (bildet) tok sin tredje strake og Ann Iren Bjørnarå sin første.

Sist oppdatert 15. oktober 2016 kl 18.55
OVERLEGEN: Erik Nordsæter Resell tok sin tredje strake seier i kross-Norgescupen. Foto: Pål Westgaard
OVERLEGEN: Erik Nordsæter Resell tok sin tredje strake seier i kross-Norgescupen. Foto: Pål Westgaard

I juniorklassen ble det kamp til målstreken mellom de to rytterne som lå på delt andreplass i Norgescupen sammenlagt i forkant av helgas ritt i Kristiansand.

– Det var en hard duell mellom meg og Søren! Vi lå sammen hele veien og byttet på å dra. På siste runde prøvde jeg å dra fra fler ganger men fikk aldri noe luke. Inn mot sluttpartiet var det to dobbelhinder, som jeg ventet med å hoppe over helt til siste runde. Jeg fikk noen meter som akkurat holdt helt inn mot mål, sier Gabriel Slinger til Landevei.no etter rittet.  

Wærenskjold, som vant Norgescuprunden i Svelvik sist søndag, trodde seieren var innen rekkevidde helt til målstreken.  

– Jeg følte meg bra hele veien og tenkte at jeg skulle ta han i spurten. Da vi kom til hinderne så hoppet han over begge to, der jeg løp. Da fikk han en god luke på meg. Jeg tok innpå gradvis, men det holdt ikke til seier, dessverre, sier han.

Nå har han nullstilt etter skuffelsen, og ser fram til nye muligheter på morgendagens runde i Arendal. – Jeg følte at jeg var den sterkeste i dag ,så det gjelder bare å tråkke mer på i morgen. Det er en løype som passer meg bra med lange flater, så det skal bli et hardt løp, sier Wærenskjold.

LES OGSÅ: 15 lette toppturer

Saken fortsetter under

Gabriel Slinger Junior menn NC3 CX - Pål Westgaard 1400x933
SEIER: Gabriel Slinger vant juniorklassen med to tidelers margin til Søren Wærenskjold. Begge stiller til start igjen i morgen. Foto: Pål Westgaard

SEIER: Gabriel Slinger vant juniorklassen med to tidelers margin til Søren Wærenskjold. Begge stiller til start igjen i morgen. Foto: Pål Westgaard 

Topp 3 menn junior
1. Gabriel Slinger, Svelvik SK, 41:47.0
2. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 41:47.2
3. Sebastian Dreyer Heldahl, Lillehammer CK, 42:55.2

Slik gikk de to første rundene i årets Norgescup:
SVEUM OG RESELL VANT NORGESCUPÅPNINGEN
NY SEIER TIL RESELL OG SVEUM   

OVERLEGENT I HERREKLASSEN
I seniorklassen tok Erik Nordsæter Resell sin tredje strake seier i cupen, av tre mulige. Han vant med over et minutts margin til regjerende norgesmester Fredrik Haraldseth, i relativt krevende forhold.

– Det blåste veldig mye i dag og var ganske kaldt, men det går som regel greit når man kommer i gang. Planen var egentlig å starte litt rolig for også se hvordan løpet utviklet seg. Men så tok jeg teten inn på den første stien og tror jeg fikk en liten luke allerede da og da var det jo bare å gønne på, sier han.

Men helt knirkefritt gikk det ikke for rundbanespesialisten, som snart blir landeveisproff.

– Rundt midtveis i løpet mistet jeg en del luft i bakdekket, så ble veldig nervøs for at jeg hadde punktert. Jeg kjente godt at jeg hadde litt lite luft, det ble litt seigere å trø, og jeg måtte ta det litt mer forsiktig rundt omkring. Men jeg prøvde å holde trøkket oppe likevel, og klarte å kjøre inn til nok en seier, så det var moro, sier Resell.

Saken fortsetter under

Marius Ylven Westgaard -
PALLPLASS: Marius Ylven Westgaard sikret seg den siste pallplassen i seniorklassen. Foto: Pål Westgaard

PALLPLASS: Marius Ylven Westgaard sikret seg den siste pallplassen i seniorklassen. Foto: Pål Westgaard

Les også: NY RUNDBANERYTTER TIL LANDEVEI 

Topp 3 menn senior
1. Erik Nordsæter Resell, Lillehammer CK, 1:03.25.0
2. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegn CK, 1:04:34.3
3. Marius Ylven Westgaard, Asker CK, 1:05:49.1

FØRSTE SEIER I CUPEN

Ann Iren Bjørnarå vant dameklassen. Hun ble henholdsvis nummer to og tre på de to første rundene i årets Norgescup, men i Kristiansand tok hun steget helt opp.

Elisabeth Sveum, som vant begge de to første rundene i cupen, er ute med forkjølelse og måtte stå over helgas ritt. Det kastet en liten skygge over seieren, mener Bjørnarå. Hun er likevel er fornøyd med rittet, forholdene tatt i betraktning.  

– Det er utrolig moro å få stå øverst på pallen, selv om det er veldig kjedelig at storfavoritten er ute med sykdom. Det var veldig surt og kaldt ute i løypa i dag, med tidvis sterk kastevind som gjorde at man nesten blåste av sykkelen. Men selv om været ikke var helt sykkelvennlig, var løypa variert og utrolig morsom. Endringene som er gjort fra i fjor, gjorde løypa enda bedre. Nå er det bare å glede seg til gjørmebad på Hove i morgen, sier Bjørnarå.

Topp 3 kvinner senior
1. Ann Iren Bjørnarå, Bærum og Omegn CK, 36:01.2
2. Sylvi Sommer, SK Rye, 36:39.3
3. Marit Sveen, SK Rye, 36:47.0

Fullstendige resultater alle klasser 

Erik Resell and the field - Pål Westgaard 1400x933
VINNER: Erik Nordsæter Resell vant sin tredje strake seier i Norgescup kross med dagens Kristiansandskross. Foto: Pål Westgaard

VINNER: Erik Nordsæter Resell vant sin tredje strake seier i Norgescup kross med dagens Kristiansandskross. Foto: Pål Westgaard

Publisert 15. oktober 2016 kl 18.55
Sist oppdatert 15. oktober 2016 kl 18.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen