/ Sykler

SPANSK SEIER PÅ GEILO

Norsk unggutt imponerte i den siste stigningen.

Sist oppdatert 23. mai 2015 kl 18.50
KLATRESTERK: Amets Txurruka har tidligere hatt klatretrøyen i Tour de France, i dag viste han at han fortsatt har saft i beina. Foto: Cor Vos.
KLATRESTERK: Amets Txurruka har tidligere hatt klatretrøyen i Tour de France, i dag viste han at han fortsatt har saft i beina. Foto: Cor Vos.

Amets Txurruka vant dagens etappe i Tour of Norway, da han parkerte konkurrentene på de siste par hundre meterne opp til Havsdalsgrenda på Geilo. Like bak fulgte David Lopez og Davide Rebellin, med sammenlagtleder Jesper Hansen på fjerdeplass.

BLI MED PÅ: I morgen arrangerer vi lesertur til den siste etappen! 

Bak proffkvartetten kom fulgte Fredrik Strand Galta fra Coop-Østerhus, som dermed tok en meget imponerende femteplass. Den sterke kjøringen på dagens etappe plasserte også 22-åringen på en solid syvendeplass i sammendraget.

Les også: Slik gikk det i går.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 11 på etappen, og beholdt sin andreplass i kampen om den gule trøyen. Avstanden til ledende Jesper Hansen økte imidlertid med 16 sekunder, og Edvald er nå hele 54 sekunder bak før morgendagens avsluttende etappe på Eggemoen. 

For Alexander Kristoff ble det enda tyngre, han tapte hele 35 sekunder i den siste bakken, og er dermed nede på åttendeplass, 1:46 bak Hansen. Katusha-rytteren beholdt imidlertid poengtrøyen, dog med minst mulig margin. Edvald er nå nemlig bare et poeng bak Alex før avslutningsetappen. 

Underveis fikk duoen Pim Ligthart og Bob Jungels en solid luke, og da Jungels etterhvert gikk solo så det ut til at Trek-rytteren kunne holde helt inn. Hovedfeltet annført av Tinkoff-Saxo og MTN-Qhubeka ville det imidlertid annerledes, og med 12 kilometer igjen var luxemburgeren innhentet.

Lotto-Soudal satte farten inn i den siste bakken, og Anders Skaarseth fra Team Joker klemte til i bånn. Innehaveren av ungdomstrøyen ble imidlertid kjørt inn av Orica-Greenedge, som satte en jevn fart oppover. Sammenlagtleder Hansen sprengte det hele med et frekt støt, men til slutt var det altså Amets Txurruka som kunne juble for seier. 

Resultater Tour of Norway etappe 4.

Topp 10 etappe

1

Amets Txurruka (Spa) Caja Rural-Seguros RGA

4:30:10

 

2

David Lopez (Spa) Team Sky

0:00:02

 

3

Davide Rebellin (Ita) CCC Sprandi Polkowice

0:00:05

 

4

Jesper Hansen (Den) Tinkoff-Saxo

 

 

5

Frederik Galta (Nor) Team Coop-OsterHus

0:00:07

 

6

Lars Petter Nordhaug (Nor) Team Sky

0:00:11

 

7

Francis De Greef (Bel) Wanty - Groupe Gobert

 

 

8

Christian Eiking (Nor) Team Joker

 

 

9

Frank Schleck (Lux) Trek Factory Racing

0:00:14

 

10

Ivan Santaromita (Ita) Orica GreenEdge

 

 Topp 3 sammenlagt

1. Jesper Hansen, Tinkoff-Saxo 

2. Edvald Boasson Hagen, MTN-Qhubeka 00:54

3. David Lopez Garcia, Team Sky 01:05 

Publisert 23. mai 2015 kl 18.50
Sist oppdatert 23. mai 2015 kl 18.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen