/ Sykler

SLIK MISLYKKES DU I 2015

TIER’N: Ble sesongen bra? Her er vår oppskrift til fiasko i 2015.

Sist oppdatert 2. januar 2015 kl 06.00
TJUVTRENING: Ikke fortell noen at du trener til Tryvann i arbeidstiden slik som Carl Fredrik Hagen. Det blir sesongens død! Foto: Martin Hoff.
TJUVTRENING: Ikke fortell noen at du trener til Tryvann i arbeidstiden slik som Carl Fredrik Hagen. Det blir sesongens død! Foto: Martin Hoff.

Alle har vi forskjellige ambisjoner, å vinne er ikke like viktig for alle. Gjennom året har vi etter beste evne forklart hvordan du faktisk kan vinne løp, men lurer du på hvordan du skal legge opp løpet for minst mulig suksess anbefaler vi deg å prøve noen av punktene nedenfor.

Les også: Ti ting som garantert ikke kommer til å skje i 2015

1. ENGASJER DEG I FAMILIEN:
Mange proffer refererer til familien som sin hemmelige inspirasjon når de snakker om sin suksess. Men proffer ikke har jobb, kan tjene gode penger og således har de overskuddet som trengs for å la inspirasjonen synke inn. For mye fokus på familien, da særlig det motsatte kjønn (eller samme for den saks skyld) er en bankers måte å trekke sesongen ned i dass på. Lite er som å ha en som ikke forstår hva du driver med hylende på sidelinjen.

Pro tip: For virkelig å la 2015-sesongen bli tidenes verste, involver svigermor.

2. BRYT TAUSHETENS LOV:
Lite er som å skryte av hvor mye en trener, også i arbeidstiden. En fin måte å bomme på er å fortelle vitsen om at en helst praktiserer gjemmekontor med gj i starten, og at det foregår i Tryvann, til alle kollegene sine.

Pro tip: Inviter sjefen med på tjuvtrening i Tryvann, kjør han av hjul og si han må «ha mer gjemmekontor» for å bli like god som deg.

Les også: Fikk du penger til jul? Kjøp denne boken.

3. SKAFF DEG EN HOBBY TIL:
Fortrinnsvis en dyr en. Vi kan trygt anbefale vinsamling, der du risikerer både finansiell og helsemessig ruin, alt avhengig av hvor lenge fellesøkonomien tåler dobbelt bokføring.

Pro tip: Sykkelturer i Toscana, Piemonte og Valtellina kan fint kombineres med vinsmaking.

ELEGANT: Vin er godt og dyrt, og i tillegg fint å kombinere med sykling. Foto: Shutterstock.

4. BEDRIV ALTERNATIV TRENING:

Å overdrive andre treningsformer er en fin måte å bli skadet på. Noen mener en time løping tilsvarer tre timer sykling, men dette er feil. Du bør derfor sørge for å løpe like lenge som en langtur på sykkel. Gå løs på fem timers langtur med joggesko fra dag en av ditt nye, alternative treningsregime.

Pro tip: Inkkluder svømming.

LANGTUR: Gi gass. Løp fem timer.

5. SLANK DEG
Lite svinger så mye som å komme på ritt og bli spurt om du driver med hopping, eller at mora di rett og slett lurer på om «det går bra». Men hvordan komme dit? En radikal kostholdsendring, gjerne en kombinasjon av ulike slankekurer, kan være akkurat det som trengs for å sørge for manglende resultater. Vekt er alt. Ignorer ALLE advarsler. Ikke gi deg før du ser ut som et pinnedyr.

Pro tip: Sykle fem timer på vann, spis en salat når du kommer hjem, drikk 1,5 liter Farris for å dempe sultfølelsen og ta sovepiller. Er du heldig rir du av stormen til dagen etter, hvor prosessen gjentas.

6. LÅS KJEDEN!
Landeveissykling handler om å sykle fort, særlig når vi snakker om ritt. En fin måte å redusere farten og begrense reultatene på er å kjøre supersakte i motbakkene, gjerne i utforkjøringene også. Bli med på moroa hver gang kjeden låses. Lås kjeden du også!

Pro tip: Legg på deg 50 kg og skaff deg bassrøst. Lite svinger så mye som å være tregest og rope høyest.  

7.  FOKUSER PÅ UTSTYRET:
Aero is the new light. Kjøp aerosykkel, aerostyre, smør barten med aerokrem og slam stemet så hardt at når du sitter i bukken kan du bite i styretapen. La 2015 bli året der utstyret til Alexander Kristoff endelig kompenserer for dine 100 kilo for mye.

Pro tip: Kjøp aerohjelm. Tro på den.

AERO: Det er klart det er best med aerohjelm!

8. PRØV TRIATLON:
Say no more. Se punkt 4.

Pro tip: Skaff deg mellomlederstilling og meld deg på Norseman.

9. TA DEG SELV SERIØST
Lite fungerer så bra som å ta seg selv mer seriøst enn langrennsløpere.   

Pro tip: Drikk sjøstjerneshake under restaurantmiddager ved samling på Gran Canaria. Se evt punkt 8.

10. COPY AND PASTE:
Gjør alt etter akkurat samme oppskrift i 2015, fordi du tror du vet den funker. Glem at du sitter her på nyttårsaften og leser på landevei.no og rapha.cc, et godt stykke unna proffdrømmen.

Pro tip: Kombiner alle ti punkter.

Publisert 2. januar 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 2. januar 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen