/ Sykler

SKAL KLATRE VENTOUX

Tredje etappe i Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche ender på toppen av Mont Ventoux.

Sist oppdatert 25. august 2016 kl 10.51
KLATRER: Junioren Ingvild Gåskjenn har utmerket seg på klatreetapper tidligere denne sesongen, og får nå muligheten igjen med landslaget i Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche, der blant annet Mont Ventoux står på menyen. Foto: NCF
KLATRER: Junioren Ingvild Gåskjenn har utmerket seg på klatreetapper tidligere denne sesongen, og får nå muligheten igjen med landslaget i Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche, der blant annet Mont Ventoux står på menyen. Foto: NCF

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche som arrangeres 1. til 6. september. Uttaket er preget av at det skal klatres.

Rittet består av totalt sju etapper der det er en kort tempo og en relativt flat etappe, mens resten er lengre etapper med mye klatring. Den tredje etappen har målgang på det legendariske fjellet Mont Ventoux.

DETTE ER LANDSLAGSTROPPEN
Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products
Cecilie Gotaas Johnsen, CK Victoria/Hitec Products
Ingrid Lorvik, CK Viktoria/Hitec Products
Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products
Katrine Aalerud, Bryne CK
Ingvild Gåskjenn, Horten OCK

– Vi har tatt ut ryttere vi mener er bra til å klatre i et tøft løp som dette. Jeg forventer at flere av jentene løfter seg i forhold til det de har vist tidligere i år. Både Vita og Ingrid kan prestere bra sammenlagt om de er i toppslag. Jeg er også spent på hva Katrine kan få til etter den positive utviklingen hun har hatt gjennom hele sesongen, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen i en pressemelding onsdag.

Les også: LEVERTE I ALBSTADT 

GÅSKJENN FÅR PRØVE SEG
Junioren Ingvild Gåskjenn leverte sterke resultater og kjørre bra i Ladies Tour of Norway. Derfor har hun fått plass blant seniorene i dette rittet.

– Jeg er veldig spent på Ingvild. Vi vet hun er en sterk klatrer, men hun skal ikke ha noe press på seg. Hun viste under Ladies Tour of Norway at hun er kjøresterk og hun fortjente å få en sjanse i et tøft løp som dette, sier Pedersen.

UTEN MOBERG OG ANDERSEN
Emilie Moberg og Susanne Andersen er ikke med til l'Ardèche. Det er fordi Pedersen anser rittet til å være for bratt for dem. Dette er ryttere som kjører best i flate løyper med spurtoppgjør.

Les også: NY PALLPLASS TIL MOBERG
ANDERSEN INN PÅ PALLEN 

De to spurtspesialistene har derimot fått andre muligheter i det samme tidsrommet.

– Susanne Andersen viste meget sterk kjøring for landslaget i Ladies Tour of Norway, men er ikke tatt ut her på grunn av den tøffe profilen. Det samme gjelder Moberg som tok en sterk andreplass på siste etappe i Halden. Begge kjører i stedet et alternativt ritt i Nederland, sier landslaglederen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 25. august 2016 kl 10.51
Sist oppdatert 25. august 2016 kl 10.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen