/ Sykler

SIKTER MOT PALLEN I SVEITS

Juniorlandslaget tar Grand Prix Rüebliland som siste oppkjøring før EM. Dette er troppen.

Sist oppdatert 30. august 2016 kl 06.00
Iver Johan Knotten er en av de seks som representerer Norge i Grand Prix Rüebliland. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum
Iver Johan Knotten er en av de seks som representerer Norge i Grand Prix Rüebliland. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til juniorlandslaget som sykler Grand Prix Rüebliland i Sveits helga 2.-4. september.

Dette er landslagstroppen:
Ludvik Holstad, Lillehammer CK
Idar Andersen, Gauldal SK
Iver Knotten, Tønsberg CK
Sedrik Ullebø, Sogn CK
Joakim Kjemhus, Sandnes SK
Andreas Leknessund, Ringerike SK

SISTE RITT FØR EM
Grand Prix Rüebliland er juniorlandslagets siste rittet før EM, som går tredje helga i september. Rittet består av en tempo og tre fellesstartetapper, og landslagslederen tror rittet vil passe nordmennene bra.

– Det er lett kuperte etapper, men ingen fjell. Vi har mange ryttere å spille på sammenlagt etter som vi har flere sterke temporyttere. I tillegg er Kjemhus og Ullebø er sterke avsluttere, mens Holstad kan vinne fra mindre grupper, sier Kai Lexberg.

Les også: JUNIORENE VANT I TYSKLAND 

– Jeg forventer at vi skal være med å kjempe i toppen både på etapper og sammenlagt. Forhåpentligvis får vi sterk konkurranse fra blant annet sveitserne. Det er viktig med god matching med tanke på EM og VM, sier Lexberg.

Les også: PREGER TOUR DE L’AVENIR 

LYSENDE FRAMTID
Sist helg samlet utøverutvikler Lexberg 24 rytter i alderen 16-18 år til en felles treningssamling.

– Vi hadde en veldig bra samling med bra trøkk på treningene. Det var spesielt gledelig å se at 16-åringene og førsteårsjuniorene var såpass tett på våre beste juniorer. Litt av tanken var at de skulle få føle litt på nivået. Vi fikk samtidig kartlagt 16-åringene litt tidligere enn vi pleier med tanke på fremtidige oppdrag på juniorlandslaget. Jeg er veldig godt fornøyd med utbytte fra samlinga, sier Lexberg.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Niedersachsen alle podirum 2016-07-31 - 1400x933
VANT I TYSKLAND: Troppen som vant i Niedersachsen tidliger i sommer er nesten den samme som kjører i Sveits til helga. Foran fra venstre: Iver Skaarseth, Håkon Lunder Aalrust, Ludvik Aspelund Holstad, Joakim Kjemhus. Bak: Andreas Leknessund(rød ungdomstrøye) og Iver Knotten(gul ledertrøye). Foto: Arrangøren

VANT I TYSKLAND: Troppen som vant i Niedersachsen tidliger i sommer er nesten den samme som kjører i Sveits til helga. Foran fra venstre: Iver Skaarseth, Håkon Lunder Aalrust, Ludvik Aspelund Holstad, Joakim Kjemhus. Bak: Andreas Leknessund(rød ungdomstrøye) og Iver Knotten(gul ledertrøye). Foto: Arrangøren

Publisert 30. august 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 30. august 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen