/ Sykler

SETTER DENNE SYKKELEN VERDENSREKORD?

Alex Dowsett er sistemann ut på rekordjakt.

Sist oppdatert 19. desember 2014 kl 17.39
INNAFOR: Alex Dowsett fra Movistar akter å kapre timesrekorden på denne sykkelen. Avbildet modell er foreløpig en prototype. Foto: Canyon.
INNAFOR: Alex Dowsett fra Movistar akter å kapre timesrekorden på denne sykkelen. Avbildet modell er foreløpig en prototype. Foto: Canyon.

Etter UCIs regelendring i fjor for sykler brukt for å sette timesrekord, har ikke kandidater på rekordjakt latt vente på seg.

Les også: Møt Norges beste banesyklist

Evigunge Jens Voigt gjorde et siste stunt med ny timesrekord før han la opp, men den ble raskt slått av lagkameraten til Sondre Holst Enger, Matthias Brändle fra IAM Cycling.

Les også: Øster Hus-Ridley sikret fortsatt drift

Den nåværende timesrekorden lyder på 51850 meter, og ble satt i oktober.

I forrige uke annonserte australieneren Rohan Dennis at han går for ny rekord på banen i Grenchen i Sveits, 8. februar. I verste fall vil han nye rekord bare stå 19 dager.

Britiske Alex Dowsett fra Movistar bekreftet på en pressekonferanse i dag at han den 27. februar akter å sette ny timesrekord. Dowset har hele fem britiske mesterskapstitler i tempo i tillegg til etappeseier på tempo fra Giro d'Italia, så forsøket er mer enn et rop om oppmerksomhet.

TIKK-TAKK: Rekordsykkelen til Jens Voigt. Foto: Trek.

GJENNOMFØRES PÅ HJEMMEBANE

Rekordforsøket vil gjennomføres på velodromen i Lee Valley VeloPark i London, på den samme areneaen som så flere store rekorder bli satt under de olympiske leker i 2012.

Sykkelen som er avbildet er en prototype på modellen som skal brukes i rekordforsøket, men utveksling er det foreløpig ikke tatt endelig stilling til.

Liker du se voksne menn med selvpåført lidelse i akkurat 60 minutter, setter du av fredag 27. februar.

Rekordforsøket har fått emneknaggen #perfecthour på sosiale medier.

RÅSTERK: Alex Dowsett vet å lide i ensomhet. Det kan gi ny timesrekord den 27. februar. Foto: Cor Vos.

Publisert 19. desember 2014 kl 17.39
Sist oppdatert 19. desember 2014 kl 17.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen